• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
"Ya sayacı dışarıya alırsın ya da yanlış okumayı düzeltmeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Ersoylu Mahallesindeki işyerine gelen sayaç okuma elemanının elektirk sayacını yanlış okumak suretiyle kendisine 844 TL fatura çıkarttığını ileri süren esnaf Abdullah Bozkan,  durumu ilettiği  DEDAŞ müdürünün kendisine, elektrik sayacını dışarıya aldırmadan yapılan yanlışlığın düzeltilmeyeceğini söylediğini iddia etti.

Sayaç okuma elemanının yaptığı yanlışın kendisine ödettirilmek istendiğini belirten Bozkan, yetkililere çağrıda bulunarak yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ilettiğini belirterek, “Yaklaşık bir hafta önce işyerime DEDAŞ’tan sayaç okuma ekibi geldi. Sayacımı yanlış okudular. Onlara yanlışlığınızı düzeltin dedim, yanlışlığın düzeltilmesi için benim DEDAŞ’ gidip dilekçe vermem gerektiğini söylediler. DEDAŞ müdürünün yanına gittim. Ondan rica ettim sizin eleman yanlış okuma girmiş düzeltin dedim. Müdür dedi ki, ‘Saati dışarıya çıkartmadan bunu düzeltmeyeceğiz.’ dedi. Madem onlar yanlış okudu düzeltmeleri gerekir. Saatimde kaçak yok gelip kontrol etsinler. Neden DEDAŞ’ın yaptığı hatayı ben çekeceğim? DEDAŞ isterse düzeltebilir ama saati dışarıya çıkarma şartını öne sürüyor. Marketim yol üstüdür, saati dışarıya çıkarsam yarın kırılır ya da çalınır, suçlusu gene biz olacağız. Yanlış okumayla saatin dışarıya alınmasının ne alakası var?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Bozkan, “Cumhurbaşkanına Başbakana ve Enerji Bakanına sesleniyorum. Acil bir şekilde yapılan bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir