• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan Yıldırım`dan Adnan Menderes mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım, Adnan Menderes'in idam edilişinin 55'inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Adnan Menderes'in, tarihi dönüşüme öncülük eden önemli bir devlet adamı olduğunu belirten Yıldırım, "Milletimizin kalbinde müstesna bir yeri olan merhum Menderes'in demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımlar, bizler için yol gösterici olmaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Adnan Menderes'in canını halk için veda ettiğini ifade eden Yıldırım, "Menderes, bütün hayatını Türkiye'nin demokratikleşmesine ve kalkınmasına adamıştır. Başbakanlığı döneminde ülkemizin dünyayla bütünleşmesine, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur. 'Yeter Söz Milletin` cümlesini demokrasinin ve siyasetin şiarı haline getiren merhum Menderes, millete hizmet yolunda canını feda etmiş ve halkımızın gönlünde bir kahraman olarak yer almıştır." şeklinde konuştu.  

Yıldırım, "Milli iradeye darbe vurduktan sonra, O`nu ve arkadaşlarını haksız ve gayrı meşru bir şekilde yargılayıp, idamına onay veren vesayet odakları ise tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Milletimiz onları asla affetmeyecektir. Yakın siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasında yer alan Merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı vefatlarının yıl dönümünde rahmetle ve hürmetle yâd ediyor, bilvesile bütün demokrasi ve hukuk düşmanlarını tel`in ediyorum." ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir