• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
"Batı, darbe girişiminin vahametini görmezden geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin parlamento başkanlarının katılımıyla iki yılda bir düzenlenen, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı için Strazburg'da bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, konferans hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferansta yaptığı konuşmaya ilişkin bilgi veren Kahraman, “Burada konuştuğum konulardan bir tanesi demokrasiydi, teröre karşı beraber tavır almaktı, bunları ifade ettim. 15 Temmuz darbe girişimini, kara geceyi, kara günü anlattım. Ve bir gün içinde atlattığımızı da… Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırması, halkımızın genlerinde mevcut asil yapı ve direnişin, tanklara karşı durması, Türkiyemizi, sadece Türkiyemizi değil, bölgemizi de büyük bir bunalımdan ve uçuruma düşmekten kurtardı. Allah bir daha öyle günler göstermesin, milletimize zeval vermesin.” dedi.

“Batı, Türkiye'de olan hadisenin vahametini, alınan neticenin de güzelliğini görmezlikten geldi”

TBMM Başkanı Kahraman, Strazburg'da gerçekleştirdiği ikili görüşmelere de değinerek şunları kaydetti:

“Batı, Türkiye'de olan hadiseyi ve olan hadisenin vahametini, alınan neticenin de güzelliğini görmezlikten geldi. Ben bunu konuşmamda ifade ettim. Sanki bu darbenin tahakkuk etmesini ister gibi, ki istiyorlar demek istemiyorum, görmezlikten gelme vardı. Ama hadise, bir parlamento bombalanması şeklinde büyük noktalara ulaşınca meraklarına da mucip olmuş. Fransa, Norveç ve Rusya birinci elden ve birinci ağızdan işin özünü öğrenme ihtiyacını duyuyorlar. Nitekim Türkiye'ye gelen parlamento başkanları, devlet başkanları, başbakanlar Meclis'teki bombalanmayı görünce hayretlerini gizleyemiyorlar. Mesela Joe Biden geldiğinde Türkiye'nin hassasiyetin Amerikalıların anlaması için bu Meclis'i gezmeleri lazım dedi. Zira bombanın düştüğü yerde Başbakan'ın ofisi var. Orayı bir müze olarak tutacağız. Tabi korumaya alacağız, dıştan da görünecek, bir demokrasi müzesi yapacağız orada. Nesiller boyunca demokrasinin önemi ve verilen mücadele anlaşılsın diye. Avrupa'daki dostlarımız, konsey başkanı başta olmak üzere, genel sekreteri, Avrupa'daki NATO kuvvetlerinin komutanı, Amerika Genel Kurmay Başkanı, cumhurbaşkanları, başbakanlar ve meclis başkanları gelip görünce daha iyi, resmi daha net görüyorlar. Bu arada gönül coğrafyamızda olan birçok devlet üzüntüsünü derhal ifade etti.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir