• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Almanya`da camiye ahlaksız saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamofobik ve ırkçı saldırılarla sık sık gündeme gelen Almanya'da yine bir cami kapısına domuz kafası asıldı.

16 Eylül Cuma günü meydana gelen olayın ardından Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan cami derneği yöneticilerinden olayla ilgili bilgi alarak cemaate geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Dernek yönetimi camiye yönelik bu çirkin eylemi polise de bildirdi. Polis olay yerinde incelemeler yaptı.

Müslümanlar endişeli

Son dönemde Avrupa'da yükselişte olan İslam karşıtlığı söylemleri nedeniyle camilere ve Müslüman toplumların derneklerine sık sık bu tip saldırılar düzenleniyor. Domuz kafası ve ırkçı yazıların yazıldığı cami duvarlarına yapılan saldırılardan Müslüman toplum şikayetçi. İslamofobik saldırılar, sadece camilere yapılan bu çirkinliklerle de sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin New York eyaletinde Müslüman bir kadın yürürken elbisesi ateşe verilmişti.

Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği ve Essen DİTİB Merkez Camisi Derneği Yönetim Kurulu olayı kınadı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan saldırının çirkinliği ortadadır. Müslüman toplum olarak bu çirkin saldırılar bizleri endişeye sevk etmektedir. Son zamanlarda artış gösteren mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümit ediyor, böylesi menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Üyelerimizi ve cemaatimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ayrıca sosyal medyada provoke amaçlı eylem ve söylemlere de itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz ifadeleri yer aldı" (DHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir