• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AB, Türkiye sınırını 200 askerle koruyacakmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-ClaudeJuncker, Slovakya'nın başkenti Bratislava'daki gayriresmi AB liderler zirvesinin tamamlanmasının ardından, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu.

Bulgaristan'ın Türkiye sınırında kaçak göç nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlatan Juncker, "Bu sadece Bulgaristan için büyük bir sorun değildir, aynı zamanda AB'nin bir sorunu olarak görülmelidir." dedi.

AB'nin Bulgaristan'ı bu sorun karşısında yalnız bırakmadığını, sınır güvenliği ve kaçak göçle mücadele için 108 milyon avro yardımda bulunma kararı aldığını açıklayan Juncker, bu rakamı Bulgar hükümetinin ihtiyaçları doğrultusunda 160 milyon avroya yükseltmeyi planladıklarını bildirdi.

Juncker, "Benim değerlendirmeme göre, Bulgaristan-Türkiye sınırına 200 sınır muhafızı gönderilmeli, 50 araç için mali kaynak sağlanmalı." ifadesini kullandı.

İTALYA'NIN PROTESTOSU

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen gayrıresmi AB liderler zirvesine, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin protestosu damga vurdu. Renzi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını iptal etti.
Merkel: Kritik durumdayız, bir zirveyle çözülmez Fransa ile Almanya'nın sığınmacı krizi ve ekonomik sorunların çözümüne ilişkin sunduğu önerilere katılmayan Renzi'nin, François Hollande ve Angela Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını protesto amacıyla iptal ettiği belirtildi.

İtalyan basını olayı "Renzi, Merkel ve Hollande'e karşı: Bölünme" şeklinde duyurdu. Basına yansıyan haberlere göre Renzi, "Merkel ve Hollande ile basın toplantısı yapamam çünkü çıkan sonuçları paylaşmıyorum. Bu bir polemik meselesi değil. Zirvenin ekonomi ve göçle ilgili sonuçlarından memnun değilim" ifadelerini kullandı.

Renzi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa'nın göç ve ekonomi politikalarını değiştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "İleriye doğru adımlar. Ama ufak ufak. Küçük bir adım. Avrupa çok fazla riske girecek" diye yazdı. İtalya, en fazla göçmen akınına maruz kalan ülke olarak Afrika ülkeleri ile AB arasında sığınmacı anlaşması yapılmasını savunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir