• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...

Kıdem tazminatının, hak kaybına gidilmeden, uzlaşıyla oluşturulacak bir fona devrinin hem işçi hem de işverenler için olumlu bir uygulama olacağını ifade eden Ağar, kıdem tazminatının fona devrinin çalışma düzeninde bazı yenilikler getireceğine dikkati çekti.

Kıdem tazminatının fona devriyle birlikte tüm çalışanlar gibi kapıcıların da hak ettiği kıdem tutarının da her ay fondaki hesabına yatırılmasının söz konusu olacağını vurgulayan Ağar, şöyle konuştu:

"Kurumsal bir mantıkla yönetilen apartmanlarda kapıcıların ileriye dönük hak edeceği kıdem tazminatları öngörülerek birikim yapılıyor ama küçük ölçekli apartmanlarda maalesef bunu görmüyoruz. Bunun sonucu olarak da bu apartmanların sakinleri, kapıcıları emekli olduğunda 30 ila 40 bin lira gibi bir rakamla karşı karşıya kalıyorlar. Kıdem tazminatının fona devriyle birlikte tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdeminin bugünden hesabına yatırılması mümkün olacak. Bu durum, kapıcısının kıdem tazminatı konusunda hazırlıklı olan apartmanlardakileri etkilemeyecek ama hazırlıksız olan apartmanlarda haliyle aidatlara ek bir ödeme olarak yansıyacak."