• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
HÜDA PAR'dan iş yerleri hasar gören esnafa ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, Van İl Başkanı Rasim Saygın ve partililerden oluşan heyet, bayramın birinci gününde 50’e yakın kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısında iş yerleri zarar gören esnafları ziyaret etti.

HÜDA PAR GİK Üyesi Oğuz yaşanan saldırıda iş yerlerinde büyük hasar  meydana gelen esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulunarak v sıkıntılarını dinledi. Esnafla tek tek görüşen Oğuz, bu saldırının kabul edilecek bir şey olmadığını söyledi.

“Saldırının Kurban Bayramı’nda olması kabul edilecek bir şey değildir”

İş yerlerinin büyük ölçüde zarar gördüğünü belirten esnaf, “Biz bir deprem yaşadık. Depremler bize Allah’ın takdiriydi, ki bu bizim zorumuza gitmedi. Ama bu bomba saldırısında çevrede olup da yaralananlar bizi çok üzdü. Saldırının aziz Kurban Bayramı’nda olması gerçekten kabul edilecek bir şey değildir. Bu saldırıda yine mağdurlar sıkıntıya girdi, mazlumlar yaralandı. Yani bunların bu davayla alakası yok.” şeklinde yakındı.

Esnafın sözleri üzerine Oğuz, “Bu Müslümanların başına bir beladır. Bu durumda Müslümanlar tefekkür edecek. Bu bela ve musibetin kaynağı nedir, neyden kaynaklanıyor? Bunu soracak şekilde tefekkür ederse bunu çözecek adımlar atılır. Yoksa Allah’u Teâlâ bunu görüyor. Allah’u Teâlâ mühlet verir ama ihmal etmez. Yani bunlar Allah’ın bilgisi dışında olan hadiseler değildir. Allah’u Teâlâ bunlara mühlet veriyorsa muhakkak zamanı gelecek. Fakat burada biz Müslümanlara çok büyük görev düşüyor. Bu durumlardan sonra kendi halimizi değiştirmemiz lazım. ” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir