• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
İttihad heyeti Molla Abdullatif`in taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad)`nden oluşan bir heyet, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üyeleri Molla Abdullatif Özer'in Bismil`deki taziyesine katıldı.

Âlimler ve Medreseler Birliği üyelerinden Molla Osman Teyfur, Molla Abdurrahman İçlek, Molla Ali Altun, Molla Beşir Şimşek ve beraberlerindekilerin oluşan heyet Özer ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Taziyede bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, ‘Her nefis ölümü tadacaktır` ayetini hatırlatarak ölüm için her an hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Molla Abdullatif`e Allah`tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz eden Şimşek, “Molla Abdullatif hoca İslam alimiydi. Bu milletin çocuklarına İslam dininin dersini veriyordu. Tebliğ, ibadet ve insanlar için öncülük yapıyordu. Hz. Peygamber'in (sav) varislerinden biriydi. Allah'ın izniyle Peygamberimizin komşusu olacaktır. Peygamberin verasetine sahiplik ettiğinden Peygamber efendimizin yanında olacağını Allah`tan umuyoruz. Allah Teâlâ bu makamı kendisine ve bizlere de nasip etsin. “ ifadelerini kullandı.

Herkesin ölmeden önce ameline sahip çıkması gerektiğini ifade eden   Şimşek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Molla Abdullatif hoca bu şekilde hayatının biteceğini bilseydi belki bu yola aracıyla girmezdi. Bizler de şimdi konuşmamızın bitip bilmeyeceğini bilmiyoruz. Buradan eve yetişip yetişmeyeceğimizi bilmiyoruz. Allah-u Teâlâ'nın hepimizin önüne getireceği ölümün ne zaman önümüze geleceğini bilmiyoruz. Bu yüzden herkes Allah'ın verdiği nimetleri ölüm gelmeden bir an önce Allah yolunda sarf etmelidir. Bunun için ölümlerden ibret alalım. Dostlarımızın ölümlerinden ibret alalım. Bir an önce bizler tövbe edip kendimize dikkat edelim. Salih ameller yapalım. Ölüm gelmeden eksikliklerimizi tamamlamalıyız.” (M. Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir