• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...

2016-2017 eğitim-öğretim dönemi 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Hareketliğin yaşandığı kırtasiyelerde vatandaşlar, çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için bayram ertesi alışverişe çıktı.

Okul alıverişinin başlamasıyla kırtasiye işletmecilerin yüzü güldü. Kurban Bayramı'nın ardından işlerin yoğunlaştığını belirten kırtasiye işletmecileri, İlköğretim ve Ortaöğretimde bir öğrencinin okul masrafı yaklaşık 200 TL olurken, okul öncesi eğitimde ise bir öğrencinin kırtasiye ve giyim harcaması 250 TL’yi bulduğunu söylediler.

Yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilere hayırlı olmasını ve öğrencilere başarılar getirmesini dileyen Kırtasiye işletmecisi Erdal Beken, “Kırtasiye alışverişi bugün itibariyle başladı. Vatandaşlar, çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için alışveriş yapıyor.” dedi.

Yeni okula gidecek olan birinci sınıf ve anaokuluna başlayacak olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarına ve okul çantaları ile beslenme çantalarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Beken, yeni ve çeşit çeşit ürünle hizmet verdiklerini söyledi.

Bütçesi düşük olan vatandaşların genellikle kilo ile defter satan kırtasiye ve alışveriş merkezlerine yöneldiğini belirten Beken, “Her türlü kırtasiye malzemeleri talep görüyor. Şu an ürünlerimiz hep kaliteli ve ucuz. Vatandaşlarımız yine de ucuz diye kalitesiz kırtasiye ürünlerini almak yerine hem kaliteli ve ucuz ürünleri tercih etsinler.” şeklinde konuştu.

Bir başka Kırtasiye işletmecisi Kadir Yulaflı ise okul sezonuna hazır olduklarını ve işlerinin yoğun olduğunu belirterek, "Gerek İlkokul olsun, gerek Ortaokul ve lise olsun bütün öğrenciler için kırtasiye çeşitlerimiz bulunmaktadır. Halkımızda yoğun bir teveccüh gösteriyor. Satışlarımız şu an iyi gidiyor."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)