• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
`İsmail`ce kurban olan Yasinleri yâd ediyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma merasimine katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, kentteki 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatı tarafından parti binasında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Şahin, partili üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından konuşan Şahin, Kurban Bayramı`nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Bayramı İslam`ın bir kutsalı ve ibadeti olarak gördüklerini ifade eden şahin, “Bayramı bir ibadet içirişinde geçiriyoruz. Bizim bayramlar İsmail`in kurbanıydı, İsmail`in kurban edilişinin sembolü olarak bir ibadette dönüşen hali olarak bugünlere kadar geldi. 2014 Ekim ayı Kurban bayramında özelikle Diyarbakır`da Yasin Börü ve arkadaşları kurban etini fakir ve mazlumlara dağıtırken katledildiler. Hz İsmail`in kurban oluşunun bir hatırası olarak, kutladığımız kutsal bayramın günlerine Yasin ve arkadaşlarını da ekledik. Bizim kurban olarak sunduğumuz bu asrın, bu dönemin Yasinleri de kendilerini kurban bayramında feda ederek,  böyle İsmail`ce kurban olma fedakârlığını gösterdiler. Biz onları da yâd ediyoruz. Rabbim şehadetlerini kabul etsin.” dedi.

Türkiye`nin dört bir tarafından gençlerin, kurban etini dağıtırken şehit edilen Yasin ve arkadaşlarının görevini devam ettirdiklerini vurgulayan Şahin, kurban etini fakir ve mazlumlara ulaştırırken katledilen Yasin ve arkadaşları üzerinden bölgenin gerçekleri ve hakikatlerinin görüldüğünü söyledi.

“6-7 Ekim olayları PKK`nın bir darbe girişimiydi”

Bölgede oluşturulan yanlış algıların Şehit Yasin ve arkadaşlarının şehadetiyle temizlendiğini ve hakikatlerin ortaya çıktığını ifade eden Şahin, “İslam davası ve Müslümanların çabası bugüne kadar yaşanan çileler ve ödenen bedeller bir şekilde Türkiye kamuoyunda görülmeye ve duyurulmaya başlanıldı. Bu coğrafya ve bu topraklar olağanüstü bayramlar yaşıyorlar. Yasin ve arkadaşlarını şehit edildiği kurban bayramında yani 6-7 Ekim olayları PKK`nın bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişimini aziz İslam davası için Yasin ve arkadaşları kanlarını ve canlarını feda ederek PKK`nın bu darbe girişimini önleyerek, boşa çıkardı.” diye konuştu.

“15 Temmuz darbesinde Yasin gibi 245 kardeşimiz sokaklarda can verdi”

15 Temmuz darbe girişimine değinen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:  “Uluslararası egemen bir gücün taşeron örgütü olan FETÖ yapılanması bu ülkeye darbe yapmak istedi. 245 kardeşimiz Yasin gibi sokakta can vererek,  darbeye karşı durarak canını feda etti. Halk devrim yaptı. Biz bu fedakârlıklarının arkasında bayramlarımızı huzur içinde idrak ediyoruz. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar kan revan içinde gözyaşları ve kanları dökülüyor, kesilmiyor.”

“Canavardan bahs ediliyor, canavarın parçaladığı masumlar bir türlü görülmüyor”

İslami hizmetlerinden dolayı 28 Şubat ve FETÖ yapılanması tarafından yıllarca cezaevinde tutulan mahkûmların olduğunu söyleyen Şahin, yaşanılan mağduriyetlerin giderilmesi için çaba harcandığını ifade etti.

Şahin, “Çekilen acıların yapılan adaletsizliklerin bitmesi lazım. Biz parti olarak sahada üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu ailelerin acıları ve mağduriyetleri bitmesi lazım. Geçmişte devletin imkânları kullanılarak kumpaslar kuruldu. Mazlum, masum insanların başlarına çorap örüp, onların cezalandırdığı, mağdur ettikleri insanlar tüm Türkiye`de konuşuluyor. Ama ne hikmetse canavardan bahsediliyor, canavarın parçaladığı masumlar bir türlü görülmüyor.  Diğer taraftan başka bir canavar kendini masum bir pozisyona koyuyor, kendini FETÖ mağduru olarak gösteriyor.  TV ekranlarında boy gösteriyor. Darbeye karşı direnen halkın kazanımlarını elden almaya ve çalmaya çalışıyor. Yani bunlar ulusalcı, Kemalist kesimler. Yani eski derin devlet, Türkiye`de gerçek darbeleri yapan zihniyet.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)

 














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir