• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR heyeti 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR  GİK üyesi İnan Sur, Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, Korkut İlçe Başkanı Kemal Elitaş ve beraberlerinde ki heyet 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

HÜDA PAR heyeti ilk olarak, yıllardır cezaevinde bulunan FETÖ mağduru Ferit Demirtaş’ın ailesini ziyaret etti. İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, burada yaptığı açıklamada, 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanması gerektiğini söyledi.

Babası Ferit Demirtaş için af istemediklerini gerçek adalet istediğini söyleyen Yusuf Demirtaş, "Biz mükâfatımızı cennette göreceğimize inanıyoruz. Cezaevinde yatanlarda bunun mükâfatını göreceklerdir. Devlet artık anlasın bizi, biz adalet istiyoruz. Gecikmiş adaleti istemiyoruz. Bizleri de görün artık esrarcıları, hırsızları bıraktınız ama Yusufi ağabeylerimizi, babalarımızı bırakmayı bilmiyorsunuz. Siz bizden daha iyi biliyorsunuz onlar FETÖ mağdurudur. Suçsuzdurlar, tek suçları Kur'an dersi vermektir. Bunlar Yusufidir, bunlara af istemiyoruz, adalet istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yusufi mahkum Ferit Demirtaş'ın annesini de ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, parti olarak her daim FETÖ mağdurlarının yanında yer alacaklarını ve gereken her desteği vereceklerini söyledi.

Oğlunun kimseye zarar vermediğini İslam'ı yaşayan biri olduğunu belirten Anne Çiçek Demirtaş, “Oğlum Allah için, doğru yol için cezaevinde. Kötü bir şey için değil, Allah ve Kur'an için tutuklandı. Allah bize bu şerefi nasip etti. Allah onun ve arkadaşlarının yoluna engel çıkarmasın. Allah bu acıyı bize yaşattı ama inşallah günahlarımıza kefaret olacağını umuyoruz. Çok acı çekiyorum sonra oturup tövbe istiğfar ediyorum. Allah bize ve onlara sabır versin. Benim oğlum kimsenin yolunu kesmedi, hırsızlık yapmadı. Çok hayâlı ve İslam’ı yaşayan biriydi.” şeklinde konuştu.

Heyet daha sonra tutuklu Hamdullah Demirtaş’ın ailesini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini mağdurun oğlu Emrullah Demirtaş karşıladı.

Babasının hasta haliyle cezaevinde olduğunu ifade eden Demirtaş, “Babam on sekiz aydır cezaevinde ve daha 2 buçuk yılı var. Babamın birden çok hastalığı var. Babam Adli Tıpa da gitti ona 'daha 20 yıl cezaevinde yaşayabilirsin' dediler. Tüm bunları kimlerin yaptığını bizde biliyoruz yetkililerde çok iyi biliyor.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)  















Bu haberler de ilginizi çekebilir