• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Karacadağ Şehitliği ziyaretçi akınına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitler Kervanı Platforu tarafından düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Konvoy halinde yola çıkan halk ilk olarak Gogveri (Yıllarca) köyündeki şehitliği ziyaret etti.

Köylüler tarafından karşılanan halk, şehitlikte yatanlar ile ilgili şu bilgileri verdiler; "1994 yılında Kadir Gecesi'nin sabahında köyden Diyarbakır'a bayram alışverişine giden otobüsün yola döşenen mayına basması sonucu 10 Müslüman şehit edildi, 30'dan fazla Müslüman yaralandı. Kimisi sakat kaldı, kimisi ağır yaralar aldı. Köyün tek otobüsü olması ve bayram arifesinden dolayı kapasitesinden fazla yolcu vardı. Daha önce birçok defa yola mayın döşenmiş, fakat fark edilmişti. Ancak İslam düşmanları bilinçli olarak bayram ağzını ve kadir gecesini seçtiler."

Mezarları başında Molla Abdullah Muğuç tarafından okunan Kur-an-ı Kerim ve yapılan dualardan sonra konvoy halinde Bulutçeker (Kubık) köyündeki şehitliğe hareket edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Vedat Turgut ve HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal da katıldı.

Bulutçeker (Kubık) köyünde de köy sakinleri tarafından karşılanan halk, daha sonra şehitliği ziyarete geçtiler. Bilal Dalkılıç tarafından okunan Kur-an-ı Kerim'den sonra şehitler hakkında kısa bilgi veren köylüler "Şehit M. Nur, İslam davası için gecesini gündüzüne katarak çalışmış, İslam düşmanları da buna tahammül göstermemiş ve Diyarbakır'da bir işyerinde 1992 yılının 7 Ağustos'unda Şehit edildi. Diyarbakır'ın ve Karacadağ'ın ilk şehididir.

Şehit Muhsin (19) genç yaşına rağmen İslam'a büyük hizmetleri olmuştur. Çınar'dan köye dönerken, yolu kesilmiş ve içinde bulundukları aracın taranması sonucu molla Hamdullah ve Muhsin şehit edildi.

Şehit Ahmet ve Şehit Selahattin Derik'e bağlı bir köye tebliğ amacı ile ziyarete gittiler. Normalde orda kalmamaları gerekiyordu. Fakat ısrar edilince belki birilerinin uyanışına vesile olunur düşüncesiyle gece orda kalıyorlar. Uğradıkları hıyanet sonucu Ahmet ve Selahattin şehit ediliyorlar.

Köy yolu üzerinden dumanların çıktığını gören köylüler oraya koştular. İslam düşmanları tarafından çevre köylerinin tek otobüsünün önünün kesildiği ve ateşe verildiğini gördüler. Şehit Yüksel orada şehit edildi.

Şehit Hamza, Diyarbakır'da saldırıya uğraması sonucu şehit edildi.

Şehit Tevfik, genç yaşta İslami kimliği ile tanınan biriydi. Koyunları otlattığı esnada İslam düşmanları tarafından uğradıkları saldırı sonucu şehit edildi.

Şehit Hüsnü, soğuk bir kış gününde koyunları otlattığı esnada abdest alıp namaz kılıyor. Namaz esnasında gözü dönmüş hainler tarafından mazlum bir şekilde şehit edildi" diye konuştu.

Şehit Cafer Gizli, Diyarbakır ve farklı illerden Mersin`e götürülen öğrenciler içerisinde bir grup PKK`linin dindar öğrencilere barbarca saldırısı sonucu Cafer (Hüseyin) Gizli şehit oldu.

Etkinlikte söz alan Şehitler Kervanı Platformu başkanı Ömer Çelik Hoca Kürt halkının mayasında İslam olduğunu belirterek, “Hepinizin malumudur ki bundan 30-40 yıl önce müstekbirler tarafından Kürdistan bölgesinde, Müslüman Kürtleri dininden uzaklaştırmak, onları koministleştirmek kendi kirli amaçlarına, emellerine köleler haline getirmek için mürted örgütün önünü açtılar. Ve bu mürted örgüt Kürdistan bölgesinde Müslüman Kürt halkına silah zoruyla, öldürmeyle, katliamla Müslüman Kürtleri kendi tarafına çekeceklerini, kendi arkasına alacağını ve bölgeyi tamamı ile İslam`dan uzaklaştıracaklarını zan ederek fiillerine ve eylemlerine başladı. Ama hesaba katmadıkları, unuttukları, bilmedikleri bir şey vardı. Elhamdulillah Kürtlerin mayasında İslam vardı.“ dedi.

Çelik şehitlikte yatanların İslam davasını kendisinden sonra gelenlere yetiştirmek için bu fedakârlıkları yaptıklarını belirterek, “Bu bölge Karacadağ bölgesi onlara, değerli kardeşlerimiz cemaatin gölgesi altında İslami hizmet ve faaliyetlerde bulunup, onları irşad edip, İslam ile tanıştırıp, İslam`ı insanlara güzel halkı ile anlatıp onların etkisini ciddi oranda kırmışlardı.“ ifadelerini kullandı.

Program yapılan duaların ardından sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir