• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Kızıltepeliler bayramlaşmada bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliğinin gösteri ve miting yasağı nedeniyle Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe İlçe Koordinatörlüğü  Mustazaflar Cemiyeti binasında bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşmaya iştirak eden vatandaşlar, kucaklaşarak bayramlaştı.

Programa HÜDAPAR ilçe Başkanı Burhan Aydın, Mustazaflar Cemiyeti Şube BAŞKANı İbrahim Bahadur, İrfan-Der Başkan Yardımcısı Abdullah Kovan ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma sonrası bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe Temsilcisi Nurettin Geşgin, ilçe halkının bayramını kutlayarak, kurban bayramı denilince 2 yıl önce kurban eti dağıtırken şer güçler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının akla geldiğini söyledi.

“Kurban Bayramı Ceddimiz Hz. İbrahim`den bize miras kalmış bir bayramdır.”

Geşgin, “Daha önce esnaf ve halkımızın katılımı için bayramlaşma programlarını çarşı meydanında yapıyorduk. Malum Valiliğin kararnamesinden dolayı açık alanda toplantı yapılamaz hükmüne dayanarak yasak getirilmişti. Bizde Mustazaflar Cemiyeti Şubesi binasında bayramlaşma programı düzenledik. Kurban bayramı   Ceddimiz Hz. İbrahim`den bize miras kalmış bir bayramdır. Rabbimize sadakatımızı, bağlılığımızı ve gerekirse canımızı verip kanımızı dökeceğimizi temsilen kurbanları keserek kanlarını Allah rızası için akıtıyoruz.” dedi.

“Kurban bayramı denilince akla Yasin Börü ve arkadaşları gelir”

Allah`u Teâlâ`nın Yasin Börü ve arkadaşlarının kanını bütün Müminlerin kanına bedel olarak kurban kabul ettiğine vurgu yapan Geşgin, “Yalnız kurban bayramı Doğu ve Güneydoğudaki Müslümanlar için özel ve ayrı bir ehemmiyeti de vardır. Biz kurbanlarımızı hayvanların kanlarını dökmekten ziyade müminlerin en azizlerimizin kanını dökerek kutlaya gelmişizdir. İki sene önceki bayramda aynen bu binada bayram kutlamaya çalışan Müslümanlar şer güçler tarafından muhasara altına alınıp kurban edilmek istendiler. Rabbim Yasin ve arkadaşlarının kanını bütün Müminlerin kanına bedel olarak kurban kabul etti. Onun için kurban bayramının bizler için çok daha büyük bir anlamı vardır. Özellikle bu bölgede Kurban Bayramı denilince Yasin Börü ve arkadaşlarının Allah yolunda dökülen kanları akla gelir. Rabbim kanlarının bereketiyle ailelerine sabır verecek, biz müminlere de uyanma şuuru nasip edecek inşallah. Bu şuurla bayramlarımızı kutluyoruz.” diye konuştu. 

Bayramlaşma merasimi katılımcılara dağıtılan şeker ikramı ile sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir