• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin`de 9 bin aileye kurban eti dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfının Kurban Bayram'ı vesilesiyle Kızıltepe ilçesine gönderdiği bin 148 kurbanlık, Kızıltepe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kızıltepe Şubesince oluşturulan ekipler tarafından ilçe merkezi ile belde ve köylerdeki fakir, dul, yetim, engelliler ile iç ve dış göç sebebiyle gelen Nusaybinli ve Suriyeli muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Ayrıca il genelindeki ilçelerde bulunan Yatılı Erkek ve Kız Kur'an Kursları, Medreseler, Mardin-Suriye Platformu, Hayri Dernekler, Öğrenci Yurtları ve Muhtelif Vakıflar olmak üzere toplamda 9 bin aileye dağıtıldı. Hijyenik bir ortamda kesilen kurbanların etleri 3 buçuk kilogram olarak poşetlere konularak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yapılan kurban eti yardımıyla ilgili İLKHA`ya konuşan Kızıltepe ilçe Müftüsü Masum Taşçı, “2016 yılı Kurban Bayramı vesilesiyle Türkiye Diyanet Vakfının ilimize gönderdiği kurbanların kesimi için Mardin`deki mezbaha`nedeyiz. Allaha şükür, bugün bayramın 3'ncü günü bin 148 kurban bize ulaştı. Bu kurbanlarımızı ilk önce Kızıltepe`deki fakirler, iç göç nedeniyle Nusaybin`den, Suriye`den gelen insanlar için planlamıştık sayı çoğalınca il geneline yaydık. Özellikle Mazıdağı, Midyat, Dargeçit, Ömerli ve Artuklu gibi ilçelerimizde bulunan tüm Kur`an kurslarına öğrencilerin bulunduğu kurumlara gönderdik. Bu yıl hem ilçemizdeki fakirlerin hem Suriye`den gelen insanların özelliklede yetim, dul, özürlülerin bundan istifade ettiklerini müşahede ettik.” ifadelerini kullandı.

“Kesilen bin 148 kurbanın etini yaklaşık 9 bin aileye ulaştırdık”

Kesilen kurbanlıkların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Taşçı, “Tüm köylerimizdeki görevlilerimize yetim, dul, özürlü, Suriye`den gelen veya muhtaç olan insanların listelerini hazırlamasını istedik ve onların dağıtımını yaptık. İlçe merkezimizde her bir görevlimizin 40 aileyi tespit ederek onlara ulaşmayı sağladık takriben 4 bin aileye ulaştık diyebilirim. Yaklaşık 23 vakıf ve derneklerde kalan öğrencilerimize dağıttık. Ayrıca yatılı Kur'an kurslarımızda ve medreselerimizde okuyan binin üzerinde öğrencimiz var onlara dağıttık. Kur`an kursumuzun medreselimizin bulunduğu her yere gönderdik. Vakıflar, Dernekler, Suriye Platformunu, Mardin ve Kızıltepe Kardeşlik Platformunu, Kur`an kurslarımızı ve medreselerimizi düşündüğümüzde ulaştığımız aile sayısı takriben 8 bin 9 bin civarında.” diye konuştu.

Son olarak emeği geçen herkese teşekkür eden Taşçı, konuşmasını şöyle bitirdi: “Çok sevindirici bir durum yüce Allah başta bağışta bulunan hayırseverlerimizin hayrını kabul etsin. Diyanet Vakfımızın bu hizmetinin yüce Allah katında kabulünü diliyoruz. 2016 yılında yapılan bu hizmet inşallah 2017 yılında da devam edecektir. Özellikle bu yıl Kızıltepe`mize gelen kurbanlıkların tüm il genelinde böyle bir hizmete vesile olduğundan dolayı çok müteşekkiliz yüce Allah bu hayrı işleyenlerin hayrını kabul eylesin.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir