• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
`Şeyh Sait ve arkadaşları Allah`ın dini için şehit edildiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Elazığ'da bulunan Palevi İlim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Palevi-Der) tarafından Şeyh Said ve 46 dava arkadaşının mezarının olduğu belirtilen yerde basın açıklaması yaptı.

Merkez Yenişehir ilçesi Dağkapı`da toplanan grup, Kur`an-ı Kerim okuyarak Şeyh Sait ve dava arkadaşları için dua etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Palevi-Der Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Üngür, Şeyh Said ve 46 dava arkadaşının, İslam dini için şehit edildiğini söyledi.

Üngür, “O günden bugüne gömüldüğü yeri gizli tutuldu. Çocuklarına akrabalarına sevenlerine bir mezar taşı ziyaretini çok gördüler. Bu yapılanı kınıyoruz. Bu bir adalet ayıbıdır. Şimdiki hükümetinde o zaman hükümetin yaptığı insanlık dışı zulme son verilmesini istiyoruz. Zulme rıza zulümdür. Hükümetten arşivlerin açılmasını istiyoruz. İstiklal mahkemesindeki Şey Said efendinin ifadesini şehit edilmeden önce son sözlerini açıklasınlar. Mezar yerlerini bize göstersinler. Makamları ve mekânları üzerine bir cami yapmamıza izin versinler.” dedi.

Yetkililerin, milletin sesine kulak vermesini isteyen Üngür, “Yerdekiler ve göktekiler şahit olsunlar ki biz Şeyh Said Efendiyi seviyoruz. Çünkü Şeyh Said Efendinin tek gayesi Allah`ın dinini galip olmasıydı.  Allah Teâlâ onun dini için canını verenleri sevmiş ve Kur`an-ı Kerimde onların ölmediğini zikretmiştir. Yetkililere uyarıyoruz. Bu zulme, haksızlığa Yeter desinler. Bu milletin sesine kulak versinler.” şeklinde konuştu.

Grup, Zaza'ca yapılan duanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA) 

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir