• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
PKK`lilerin saldırılarına rağmen Batman`da temizlik çalışması sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun Hükmünde Kararname ile il belediyesine kayyım atanan Batman`da çöpleri temizlemekle görevlendirilen Karayolları ve İl Özel İdaresi çalışanları, PKK/HDP`lilerin sözlü ve fiili saldırısına rağmen kentte temizlik çalışmasını yoğun şekilde sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Batman merkez belediyesine kayyım atanmasının ardından, iş bırakan belediye çalışanlarının temizlik çalışmalarını askıya almasıyla kent merkezindeki cadde ve sokaklar adeta çöpten geçilmez oldu. Bunun üzerine Batman Valisi Ahmet Deniz`in talimatıyla kentte temizlik çalışması başlatılarak Karayolları ve İl Özel İdaresi çalışanlarından bir ekip oluşturdu. Karayolları ile İl Özel İdaresinin çalışanları tarafından Batman`ın Cadde ve sokaklarında temizlik çalışması başladı.

Çöpleri temizlemekle görevlendirilen ekipler, dün bir grup PKK/HDP`linin sözlü ve fiili saldırısına maruz kaldı. Taşlı saldırıda temizlikte kullanılan araçlar hasar görürken, bazı işçiler ise yaralandı. Karayolları ile İl Özel İdaresi çalışanları, PKK/HDP yandaşlarının sözlü ve fiili saldırısına rağmen herhangi bir saldırıya karşı polis korumasında temizlik çalışmasını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Karayolları ve İl Özel İdaresinden yaklaşık 200 işçi, onlarca kepçe ve kamyonlarla kentte temizlik çalışması yapılıyor. 3 gündür çalışmalarının sürdüğünü belirten temizlik görevlileri, iki gün boyunca PKK/HDP`lilerin taşlı ve sözlü saldırısına maruz kaldıklarını bugün ise herhangi bir sıkıntı yaşamadan çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. İşçiler, “Halkın sağlığı için her türlü temizlik çalışmamızı yapacağız.” ifadelerini kullandılar.

Esnaf temizlik yaptı

Dükkânlarını açan Gülistan Caddesi esnafı, belediye çalışanlarının temizlik çalışmalarını askıya almasıyla kendi temizliğini yaptıkları görüldü. Dükkânlarının önünü temizleyen esnaflar, “Esnaflar olarak buradaki çöpleri temizliyoruz. Ne yapalım, belediye çalışanları temizlemeyince bizler temizliğimizi yapmak zorunda kalıyoruz, böylede olmaz ki.” diye konuştu.

“Temizlik görevlilerine saldırı çok yakışıksız olmuş”

Özellikle kentin sokak aralarında biriken çöplere tepki gösteren vatandaşlar da buna acilen çözüm bulunmasını istedi. Biriken çöplerin kötü koku yaydığını ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Emrullah Çiftçi isimli bir vatandaş, şunları söyledi: “Çöplerin toplanmamasından dolayı mağduriyet yaşanıyor. Özel İdare ekipleri ana caddelerin çöplerini toplamış ama mahalle aralarındaki evlerin çöpleri kokmaya başladı. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Duyduğumuz kadarıyla temizlik görevlilerine saldırıda bulunulmuş, çok yakışıksız olmuş. Bir an önce düzenin oturması lazım.”

Bilindiği üzere Vali Ahmet Deniz, kurum müdürleriyle belediyenin asli ve zorunlu olan temizlik ve ulaşım hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için bir toplantı yaptı.(M. Fatih Akgül-İLKHA) 

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir