• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
STK`ların Kurban eti dağıtımı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten Ergani Kardeş-Der, Çermik Köprü-Der ve Bismil Vefa-Der Umut Kervanı Yardım Platformu`nun başlatmış olduğu ‘Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın` kampanyası kapsamında muhtaçlara kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler tarafından hazırlanan kurban paylarını mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere dağıtıldı.

“Kurban Müslümanların yakınlaşmasına vesile olsun”

Ergani`de kurban dağıtımına Kardeş-Der üye ve gönüllülerinin yanı sıra HÜDA PAR ilçe başkanı M. Emin Buran ve Gençlik kolları da destek verdi.

Konuyla ilgili konuşan Ergani Kardeş-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mustafa Öz “Adayış ve teslimiyetin simgesi Kurban Bayramı'nı daha idrak ettik. Kurban yakınlaşma ve yardımlaşmadır. Bizler Kardeş-Der olarak hayırsever vatandaşlarımızın bizlere bağışladığı kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Rabbimizden temennimiz bu kurbanları Müslümanların yakınlaşmasına vesile kılmasıdır.” İfadelerini kullandı.

Çermik Köprü-Der 100 aileye kurban eti dağıttı

Diyarbakır`ın Çermik ilçesinde faaliyet yürüten Köprü-Der de 100 aileye kurban yardımı yaptı. Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler mahalle mahalle dolaşıp kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Çermik Köprü Der Yardım Komisyonu Başkanı Ömer Karadağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yasin Börü`nün dağıtmak isteyipte ulaştıramadığı kurban etlerini dağıtmak amacıyla ‘Yasinler kurban eti dağıtıyor` kampanyasına destek verdik. Dernek olarak üye ve gönüllü kardeşlerimizle ilçemizde 100 fakir aileye kurban eti dağıttık. Gayemiz yılda bir kez de olsa evine hiç et alamayan mağdur ailelerin evine kurban etini ulaştırmaktır.” dedi.

Bismil Vefa-Der 750 aileye kurban eti dağıttı

Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Vefa-Der, 750 aileye kurban eti ulaştırdı. Kampanyaya HÜDA PAR İlçe Teşkilatı ile 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkum aileleri de destek verdi.

Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın` kampanyası kapsamında Bismil ilçesinde 2006 yılından itibaren hayırlı hizmetlerde bulunan Vefa-Der Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına 750 aileye kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtıldı.

Dernek Yetkililerinden Fuat Ayaş, yardım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Bismil Vefa Der`in, 2006 yılından bu yana yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, "Bismil Vefa-Der olarak, 2006 yılından bu yana derneğimiz faaliyetlerine devam ediyor.  Bu çerçevede 2016 yılı kurban bayramında da üyesi olduğumuz umut kervanı yardım Platformu`nun başlatmış olduğu  'Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın` kampanyasına destek vermek amacıyla bu başlık adı altında bizde kurban dağıtık. Kurban bayramına iki hafta önce kurban bayramında kurban dağıtımı için çalışmalar yaptık dernek yetkili arkadaşlarla beraber ve bugün bayramın ikinci gününde 750 aileye kurban etti dağıtık. İmkânlarımız çerçevesinde yardım faaliyetlerine devam edeceğiz Ayaş” Varlıklı Müslümanların yapacakları yardımlar ile ihtiyaç sahibi daha fazla aileye ulaşma imkânımız olacaktır bu çalışmalardan emeği geçen yardımlardan bulunan herkesten Allah razı olsun Allah bizi bu hayırlara muvafak etsin" ifadelerini kullandı.

Öte yandan  HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki ilçe teşkilatı yetkilileriyle, 6-7 Ekim olaylarda PKK`liler tarafından katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün anısına kurban eti dağıttı.

Yusufi mahkûmlar için de kurban kesildi

28 Şubat ve FETÖ mağdurları için Bismil HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez kurban kestirdi. İslami hizmetlerinden dolayı hukuksuz bir şekilde FETÖ'nün kumpasları sonucu yıllardır cezaevinde tutulan Yusufi mahkumların ailelerine kavuşmaları için kurban kesilip dua edildi. (İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir