• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
 Midyat'ta Yasinler yüzlerce aileye kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da Kurban eti dağıtırken Kobani bahaneli 6-7 Ekim olaylarında   PKK/HDP’lilerce vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına Umut Kervanı Yardım Platformun’un Türkiye genelinde “Yasin Börü’nün ulaştıramadığı Kurban etini siz ulaştırın” sloganıyla,başlattığı “Kurbanın kardeşliğe olsun” kampanyasına  bir destek de Midyat Azim-Der’den geldi.

Vekaleten bağışlanan  51 küçükbaş Kurbanlığı  tekbirler eşliğinde kesen dernek üye ve gönüllüleri, kurban etlerini poşetledikten sonra  Midyat merkez,bağlı köy ve mahallelerinde muhtaç ve fakir  730  aileye dağıttı.

Kurban dağıtımı çalışması hakkında bilgi veren bulunan Azim-Der Başkanı Samir Özhan, öncelikle tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etiğini belirterek,  “Azim-Der olarak Yasin Börü’nün ulaştıramadığı Kurban etini muhtaç ailelere ulaştırdık. Bu bağlamda bağışlanan  51 küçükbaş hayvanı kestik. Bu ise 1 ton 20 kilogram ve 30 bin 600 TL’ye tekabül ediyor. Bu etleri 730 aileye ulaştırdık. İnşallah sonraki bayramlarda da daha çok bağışla kurban etini muhtaç ailelere ulaştıracağız.  Bağışta bulunan, kesimde ve dağıtımda emeği geçen tüm kardeşlerimizden de Allah razı olsun. ” ifadelerini kullandı.
(Süleyman Tunç-İLKHA)

 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir