• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Şanlıurfa'da Kurban kesimleri ikinci gününde devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da bayramın ikinci günü kurban alma ve kesme yoğunluğu devam ediyor.

Kesimlerin yapıldığı alanda kurbanlıklarını satmaya çalışan besicilerin yerlerinden ayrılmadığı görüldü. Sıkı pazarlıkların devam ettiği alanda hala kurbanlık alamayan vatandaşlar kurbanlık almaya çalışıyor.

Alanda çadır kuran Şanlıurfa Yardımeli Derneğine (YAR-DER) getirilen kurbanlıkların  gönüllüler tarafından hijyenik şartlarda  titizlikle kesildiği görülürken, kurbanlarını burada kestiren vatandaşların memnuniyet duydukları görüldü.

Kurbanını Şanlıurfa YAR-DER’de kestiren Bünyamin Aktay, burada çok temiz iş yapıldığını söyleyerek yetkililere teşekkür etti.

Aktay, “Kurbanımızı burada kestirdik. Şanlıurfa Yardımeli Derneğinde çok temiz iş yapıldığını gördük. Hayırlı bir kuruluş olduğundan başvurduk ve kurbanımızı kestik. Allah onlardan razı olsun. Kestiğimiz kurbanımızın etlerini akrabalarımıza ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Şanlıurfa Yardımeli Derneği iyiki var. Ortalık gayet temiz. Sağda solda kesmektense burada insanlara hizmet ettiği için çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan kesimlerin ardından kurbanlıkların artıkları, belediyeler tarafından kazılan çukurlara atılıyor. Kurban derisini hayır kuruluşlarına veren vatandaşlar, kesilen kurbanın etini dağıtmak üzere evlerinin yolunu tutarken, kurban kesmek için sıra bekleyen vatandaşların olduğu görüldü.

Bayramın ikinci günü olmasına rağmen yoğunluğun yaşandığı Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER) çadırında ise dünden buyana 300’e yakın kurban kesimi yapıldığı ve akşama kadar sürecek kesim ile bu sayının artacağı belirtildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir