• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Merhamet Eli ile Kar-Der kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezde faaliyet yürüten Merhamet Eli Gıda Bankası ile Karlıova ilçesinde faaliyet yürüten Kar-Der, Umut Kervanı Yardım Platformu’nun başlatmış olduğu ‘Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın’ kampanyası kapsamında muhtaçlara kurban eti dağıttı.

Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyası çerçevesinde Merhamet Eli, Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına yüzlerce aileye ulaşmak üzere kurban eti dağıtmaya başladı.

Bingöl Et ve Süt Kombinasında kesilen kurbanlar, dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler tarafından kurban etlerini parçalanarak, eşit ağırlıkta poşetlere yerleştirildi. Daha sonra kurban etleri fakir ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıma başlanıldı.

“Kurban eti beklentisi içinde olan 2 bin aile var”

Konuyla ilgili konuşan Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Mehmet Tamaç, “Allah’a hamd olsun bir Kurban Bayramı’na daha ulaştık. Merhamet Eli Gıda Bankası olarak bu bayramda da kurban kesimimizi yaptık. Kesim ve doğrama işi bitmek üzere, inşallah bize müracaat etmiş bütün mağdur ailelere kurban etini ulaştırma gayretindeyiz ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor.  Bin 400 civarında mağdur ailemiz var. Bunun yanında medresede okuyan talebeler ve öğrenciler var, onların da talepleri var. Yaklaşık 2 bin’e yakın aile bir beklenti içinde, hedefimiz hepsine ulaşmak.” şeklinde konuştu.

Kar-Der 300 aileye kurban eti dağıttı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde faaliyet yürüten Kar-Der de  300 aileye kurban yardımı yapıldı.

Karlıova Belediyesi’ne ait mezbahanede kesilen kurbanlar, üye ve gönüllüler tarafında muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Kar-Der Başkanı Muhtesim Demir, yaptığı açıklamada, “Gönül isterdi ki her eve kurban eti verelim ama elimizden ancak bu geldi. Bu yıl da hayırseverlerimizin sayesinde temiz ve hijyen ortamında kestiğimiz kurban etlerini muhtaç ailelere dağıttık. Bu bayramda 300 aileye kurban eti dağıtarak bu hayra vesile olmanın sevincini yaşıyoruz. Bizlere güvenerek kurbanlıklarını bize teslim eden hayır sahiplerinden Allah razı olsun, kestikleri kurbanların Allah tarafında kabul olması dileğiyle" dedi. (Nihat Kanat- İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir