• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Van halkından PKK'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı’nın birinci gönünde gerçekleştirilen saldırı hakkında konuşan Van halkı, PKK’nin gerçekleştirdiği saldırıyla Kürt halkının haklarını arama konusundaki tutarsızlığının, yalanının bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çektiler.

“Örgütün çirkin kanlı yüzünün Kürt halkıyla hiçbir alakası yok”

PKK’nin Kürtlerle hiçbir alakasının olmadığının altını çizen Abdulhalim Almalı, “Bayramın birinci gününde ilimizde gerçekleştirilen bu canice saldırı sonucu 50 civarında vatandaşımızın yaralanması ve büyük maddi hasarlar bir kez daha gösteriyor ki örgütün çirkin kanlı yüzünün Kürt halkıyla hiçbir alakası yok. Tamamen maşa, tamamen dış odakların kontrolünde yönlendirilmesinde olan bir örgüt olduğunu gösteriyor. PKK’nin Kürt halkının haklarını arama konusundaki tutarsızlığı, yalanı bir kez daha ortaya çıktı.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın bayram arefesinde  “Onların da bayramının tadı tuzu kaçacak” sözüne hatırlatan Almalı, “Eş Genel Başkanlarının arefe günü yapmış olduğu açıklamada buradaki eylemi hedef olarak göstermişti. Saldırıyı lanetle kınıyoruz, Allah kabul etmesin, yapanlara yaptıranlara lanet olsun.” şeklinde konuştu.

“Bunların davası Kürt davası değildir”

Yapılan saldırıyı lanetleyen M. Salih Bingöl isimli vatandaş da PKK davasının Kürt davası olmadığını söyledi.

Bingöl, “Bu dava bizim değildir. Bunların davası Kürt davası değildir. Ermeni, Yahudi, Ezidi davasıdır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler Kürt halkına verdi. Yaralı Kürt halkıdır, yıkılan Kürt halkının evidir. Bu yanlış bir yoldur, bunları destekleyenler de bir an önce bu yoldan dönsünler.” ifadelerini kullandı.

AK Parti civarında gerçekleştiren saldırının sadece AK Parti’ye yönelik olmadığını belirten Abdullah Behçet ise “Bu yapılan saldırı sadece AK Partiye değil, bütün Türkiye milletinin şuuruna yapılan bir saldırıydı.” dedi. (Yılmaz Sönmez -İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir