• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Van SDİ`den bombalı saldırıya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, PKK tarafından Kurban Bayramı`nın birinci günü düzenlenen bombalı saldırıya tepki amacıyla kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada; PKK, FETÖ, DAEŞ ve DHKP-C gibi örgütlerin zayıfladıkça ses getirecek eylemler yaptıklarına dikkat çekildi.

Saldırının gerçekleştirildiği AK Parti binası civarında yapılan kitlesel basın açıklamasına Van SDİ üyeleri, il siyasi temsilcileri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın metninin inisiyatif adına Sinan Başak okudu. 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye`nin üzerinde oynanan sinsi planları gözler önüne serdiğini söyleyen Başak, “Ülkemizi parçalamak isteyen şer güçlerin ne kadar kapsamlı ve haince çalıştıklarını ortaya koymuştur. Türkiye kapsamlı bir tehdit altındadır. FETÖ, DAEŞ, PKK, YPG ve DHKP-C gibi birçok terör örgütü ülkemizi parçalamak için var güçleriyle çalışmaktadırlar. Bu hainler ifşaa edildikçe onlarla ilgili birçok gerçek gün yüzüne çıktıkça terörle mücadelemizde yeni bir mahiyet kazanmaya başlamıştır. Darbeden sonra görülmüştür ki teröristlere karşı yürütülen mücadele bazı hainler tarafınındın sinsice baltalanmaya çalışılmıştır.” dedi.

Dış güçlerin maşası olan örgütlerin Türkiye`de son demlerini yaşadıkları için ses getirecek eylemlere giriştiklerine dikkat çeken Başak, bayramın birinci günü gerçekleştirilen saldırıyla PKK ve diğer yapılanmaların hiçbir kutsalının olmadığını açıkça gözler önüne serildiğini belirtti.

“Saldırı bir kez daha göstermiştir ki bunları hiçbir değeri, kutsalı yoktur”

Başak, “Terör örgütlerinin Müslümanların idrak ettikleri bir bayramı kana bulamaları düşünce ve zihniyetleri göstermesi açısından da oldukça da manidardır. Van`daki haince saldırı bir kez daha göstermiştir ki bunları hiçbir değeri, kutsalı yoktur. Bunlar için çoluk çocuk, genç yaşlı onlarca masum vatandaşın katledilmesinin ve yararlanmasının hiçbir önemi yoktur. Bu nedenledir ki bunlar tek kelimeyle haindir, insan değildir, alçaktır. Bunların hiçbir kutsalı olmaz, bunlar şeref ve hasiyet yoksunudurlar. Bunların bizden olmaları mümkün değildir. Bunlar dış mihrapların aşağılık kuklalarıdır.” şeklinde konuştu.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir