• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Özer ailesi bayramı kızlarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te geçtiğimiz Ağustos ayında bir düğüne düzenlenen canlı bomba saldırısında 5 yaşındaki kızı Semanur ve 12 yaşındaki kardeşi Kerem'i kaybeden Mehmet Özer, bu bayram kızı ve kardeşinin yanında olmadığı için üzüldüğünü belirterek, “Bu bayram günü onların aramızda olmalarını isterdik. Ama rabbim böyle takdir etmiş. Bize de iman etmek ve itaat etmek düşer.” dedi.

5 yaşındaki kızı Semanur ve 12 yaşındaki kardeşi Kerem ile düğünde hayatını kaybeden yakınlarından bir bayramı ayrı geçirmenin üzüntü verici olduğunu belirten Özer, Kurban Bayramının ilk günü kızı ve kardeşinin mezarlarını ziyaret etti.

Sivil insanların ve özellikle de çocukların hedef alındığı saldırılarla hiçbir yere varılamayacağını söyleyen Özer, ölümler üzerinden çıkar sağlamaya çalışanlara da tepki göstererek, “Çocuk ölümleri kime ne fayda verir ki? Değişen bir şey oldu mu? Hayır. Her şey hâlâ aynı. Çocuk ölümlerinin üzerinden kimse çıkar sağlamaya çalışmasın.” dedi.

Bu bayram, kızı ve kardeşinin yanında olmadığı için üzüntü içerisinde olduğunu belirten Baba Özer, “Elbette ki bu kızımdan ayrı geçirdiğim ilk bayram olacak. Kardeşimden, kızımdan ve diğer akrabalarımızdan da ayrı bir bayram. Burada ölenlerin hepsi benim akrabamdı. Onlarsız bir bayram geçireceğiz. Elbette üzgün ve mutsuzuz. Onlar yanımızda olsa bayram daha güzel olacaktı. Ama rabbim böyle takdir etmiş.” ifadelerini kullandı.

“Onların hürmetine fakirlere et dağıtacağız”

Baba Özer, “Her şeye rağmen biz bayramımızı yapacağız. Belki biraz buruk ve hüzünlü geçecek. Ama sonuçta Allah (c.c) bu bayramları bize hediye etmiş. Allah (c.c) bize vermiş olduğu iki bayram var. Ramazan ve Kurban bayramı. Biz Müslümanlar bu bayramları idrak etmek zorundayız. Gerek hüzünlü gerek buruk ve gerekse de mutlu. Biz her şeye rağmen kurbanlarımızı keseceğiz. Onların hürmetine fakirlere et dağıtacağız. Bu bayram günü aramızda olmalarını isterdik. Ama rabbim böyle takdir etmiş. Bize de iman etmek ve itaat etmek düşer.”şeklinde konuştu.

Halen onun eksikliğini hissediyorum

Menfur olayın üzerinden yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen halen kızının yokluğuna alışamadığını dile getiren Baba Özer, “Ben diğer bayramlarda bayrama 30 gün kala çocuklarımı uyarırdım. Bayramın yaklaştığını onlara hatırlatırdım. Çocuklarıma bayramlık alırdım. Her bayram tatlı bir hazırlıkları olurdu. Bu bayram kızım yanımda olmadığı için elbette üzülüyorum. Evde halen onun eksikliğini hissediyorum. Nereye baksam kızım, gözümün önüne geliyor. ‘Baba!’ diye çıkıp gelecek diye hayal ediyorum.”diye konuştu.

"Bu kabirde yatanlar da Yasin Börü gibi çocuktu"

Sivil halka bu tür saldırıların hiç kimseye fayda vermeyeceğinin altını çizen Özer, 2014 yılında Kobani bahaneli 6-7 Ekim olaylarında arkadaşları ile kurban eti dağıtırken HDP/PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü’yü hatırlattı.

Özer, “Bu kabirde yatanlar da Yasin Börü gibi çocuktu. Bu tür katliamları kim yaptıysa veya saldırıların arkasında kimler varsa bu tür saldırılar ile kimsenin eline bir şey geçmez. Bu zamana kadar dünya tarihinde de kimsenin eline bir şey geçmedi. Çoluk çocuğu öldürmekle kimsenin eline bir şey geçmez. Çocuk ölümleri kime ne fayda verir ki, bu kadar çocuk öldü. Değişen bir şey oldu mu? Her şey hâlâ aynı. Çocuk ölümlerinin üzerinden kimse çıkar sağlamaya çalışmasın.”

Özer, son olarak Kurban Bayramı’nın bütün İslam alemine hayırlara ve İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir