• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtalya'da Kurban Bayramı sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya'da yaşayan Türkiyeli, Faslı, Pakistanlı ve Güney Afrikalı çok sayıda Müslüman kurban bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde Trieste kentinde bulunan Said-i Nursi Camiinde toplandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Said-i Nursi camisinde toplanan Müslümanlara Hz. İbrahim'in (as) hayatını anlatan Veysel Aydemir Hoca, Bayram namazından sonra verdiği hutbede, Haccın ve kurbanın önemine değindi. 

Kurbanın teslimiyet olduğunu ifade eden Veysel Hoca, "Sevmek ve cömert davranmak ilahi bir nimettir ancak hain olmak ve nankör davranmak ilahi bir gazaptır. Bu da Müslümana gitmez. Kardeşini sormak, korumak, ona karşı iyi niyet beslemek Müslümanın vazifesidir. Ona ilahi bir emirdir. ''Bayram sevinçleri paylaşmanın adıdır. Müslümanın müslümana bakan güler yüzüdür,şefkat yüzüdür. '' dedi.

İtalya`nın Como şehrinde bayram idrak edildi

İtalya`nın Como şehrinde de sabahın erken saatlerinde Mevlana Camii`nde toplanan Müslümanlar   bayram namazını kıldılar. Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Müslümanlar, bayram namazına kadar  tekbir ve salâvatlar getridiler.

Kılınan bayram namazının ardından Kurban Bayramı hutbesini okuyan Abidin Deniz Hoca,  Avrupa ortamında bayramın önemine değindi.

Deniz Hoca hutbesinde, “Kurban, İbrahim gibi teslim olmak demektir. İbrahim gibi nefsimizii kurban etmeliyiz. Ben yüzümü alemlerin Rabbi olan Allah'a çevirdim. Ben bir olan Allah'a inanırım, müslümanım asla ve asla Allah'a eş koşanlardan değilim, demek takvadandır.'' şeklinde konuştu.

Hutbenin ardından bayramlaşmak için saf tutan Müslümanlar, birbirileriyle musafaha edip kucaklaşarak bayramlaştı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir