• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Şanlıurfa'da Kurban kesimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da bayramın birinci günü kurban kesme yoğunluğu yaşanıyor. Belediyelerin belirlediği alanlara akın eden Şanlıurfalılar, tekbirler eşliğinde kurbanlarını kesmeye başladı.

Aşırı yoğunluktan dolayı izdihamın yaşandığı kurban kesim alanlarında zor anlar yaşandı. Kesimlerin yapıldığı alanda aynı zamanda ellerinde kalan kurbanlıklarını satmaya çalışan besicileri de görmek mümkün. Sıkı pazarlıkların devam ettiği alanda hala kurbanlık alamayan vatandaşlar kurbanlık almaya çalışıyor.

Birçok besici aşırı sıcaklardan dolayı kurbanlıkları ve kendileri için yanlarında getirdiği çadır türü bezlerle gölgelik yaparken, kurbanlıkların yanında bekleyen küçük çocuklar ise, sıcaktan korunmak için şemsiye kullandı. Alanda çadır kuran yardım kuruluşlarının  da getirilen kurbanları kestikleri görüldü.

Yapılan kesimlerin ardından kurbanlıkların artıkları , belediyeler tarafından kazılan çukurlara atılıyor. Kurban derisini hayır kuruluşlarına veren vatandaşlar, kesilen kurbanın etini dağıtmak üzere evlerinin yolunu tutarken, kendi evinde kurban kesenler ise kurban etini akraba ve komşulara dağıttı.

Yoğunluğun yaşandığı Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER) çadırında ise sabahtan itibaren 200’e yakın kurban kesimi yapıldığı ve akşama kadar sürecek kesim ile bu sayının artacağı belirtildi.

İLKHA’ya konuşan YAR-DER yetkilisi Celal Kılıç, kesimlerin 2 gün boyunca süreceğini belirtti.

Kılıç, “Allah’a şükürler olsun bir kurban bayramını daha idrak ettik. Yardımsever insanların rağbeti bayağı güzel. Şu ana kadar 190 civarında kurban kesimi yaptık. Arkadaşlarımız görevlerini ifa etmeye çalışıyor. Bir fakir ve yetimin sevindirilmesi bizim için en büyük sevinç kaynağıdır.” dedi.

İki farklı kesim alanında kurbanların kesildiğini söyleyen Kılıç, “Geçen seneye göre bu yıl biraz daha güzeldi. Kesimler de bayağı bol, şükürler olsun. Şanlıurfa YAR-DER olarak belediyeden izinli olarak burada kesim yapıyoruz. Etlerini bağışlayan insanların etlerini de fakir fukaraya dağıtacağız. 2 gün boyunca Eyyübiye ve Devteşti mahallelerinde kesim yapıyoruz. Diğer kesim yerine göre burada daha fazla rağbet oluyor. Ücret karşılığında vatandaşlara kesiyoruz. Allah tüm Müslümanların gayretlerini kabul eylesin. Allah bu bayramı İslam’ın birlik ve beraberliğine vesile kılsın.” şeklinde konuştu.

Sabahtan beri hummalı bir şekilde çalıştıklarını söyleyen YAR-DER gönüllüsü İbrahim Atmaca ise, “Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. Burada gönüllü olarak arkadaşlarla beraber Allah rızası için çalışmaktayız. Sabahtan beridir durmadan hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Buradaki kurban kesimimiz 2 gün boyunca sürecektir. Biz de gönüllüler olarak 2 gün boyunca burada olacağız.  Yalnız Allah’ın rızasını gözetenler fiyata bakmayarak kurban kesme vecibesini yerine getirmeye çalışıyor. Allah, Yardımeli Derneğine bağış yapan hayırseverlerin hayrını kabul etsin.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir