• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
HÜDA PAR`dan Van`daki bombalı saldırıya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`ın merkez İpekyolu ilçesinde 48 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, saldırıyı kınadı.

Darbe sonrası gösterilen duyarlılık ve çukur siyasetine destek vermeyen Van halkının cezalandırıldığının ifade edildiği açıklamada, “İlimizde sabah saatlerinde yapılan bombalı saldırıda onlarca kişinin yaralanmasına ve büyük bir maddi zararın oluşmasına yol açmıştır. PKK örgütü bu saldırılarla çukur tiyatrosuna destek vermeyen Kürt halkını cezalandırmaktadır. Diğer yandan darbe karşıtı gösterilere katılan Kürt halkına gözdağı vermek ve sindirmek istemektedir. Örgüt bu halkın değerlerini tanımamakta ve bu halkın ne kadar kutsalı varsa bunlara saldırı için fırsat kollanmaktadır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Örgüt, ABD ve FETÖ tarafından kendisine verilen ajandayı uygulamaktadır. PKK halka karşı olan kin ve düşmanlığını bir kez daha dışa vurmuştur. Amacı halkın menfaat ve maslahatı olmayan ve halkı İslami değerlerden uzaklaştırmak isteyen örgütün saldırı için bayramın birinci gününü seçmesi şaşırtıcı değildir. Bu saldırılar, sivil yaşam alanlarına ve dini değerlerin yoğunlukta olduğu gün ve saatlere yönelik gerçekleştirilmiştir. Önceki saldırılarından farkı milletin maneviyatını hedef almasıdır. Örgürtün gündemi halkın gündeminden tamamen faklıdır. Kendisine verilen talimat ve gündemi takip etmektedir. Bu gündem kesinlikle Kürtlerin aleyhine bir gündemdir. Halkımız bunların gerçek yüzünü her geçen gün daha iyi idrak etmektedir.”

Yapılan açıklamanın sonun da ise “Amacı ne olursa olsun halka yönelik yapılan bu saldırılarıinsanlık dışıdır. Bu menfur saldırıda yaralananlara Allahtan şifa diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir