• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Gaziantepliler kurbanlarını hayır kurumlarına kestirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam aleminde Kurban bayramı coşku ile idrak edilirken, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, oluşturulan kurban kesim alanlarında kurban kesme ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirdi.

Kurban kesim ve satış alanlarına ulaşmak isteyen vatandaşlar, belediyeler tarafından belirlenen kesim yerlerinde kurbanlıklarını kestiler. Kentteki kurbanlık kesimleri, belediyelerin belirlediği yerlerin dışında açık alanlarda da gerçekleştirildi.

Vatandaşların kesim alanlarında kurbanlıklarını kesmek için öncelikli olarak hayır kurumlarını tercih ettikleri görülürken, kimi vatandaşlar da kurbanlarını görevli kasaplara kestirdi. Kesim alanlarını tercih etmeyen vatandaşlar ise evlerinin önünde uygun yerlerde kurbanlarını kesti.

Kurbanlıkların kesilmesinden sonra kendilerine düşen hisseleri alan vatandaşlar, parçaladıkları etlerin bir kısmını ise ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurbanlıklarını tekbirler eşliğinde keserek dini vecibelerini yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, kurbanlarını İslami usullerle kestirmek için daha çok hayır kurumlarını tercih ettiklerini belirttiler.

Kurban kesim yerlerinde birçok kasabın da kesim yapmak için beklediği görülürken, henüz kurban alamayanlar ise, yakınlarında kurulan hayvan pazarlarından kurbanlık satın alarak, kurban ibadetini yerine getirmeye çalıştılar.

Kurbanlarını kesen birçok vatandaş kurban derilerini kesim alanlarında stant kuran hayır kurumlarına bağışladığı görüldü. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir