• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
"Yasin Börü ve arkadaşlarının davasını devam ettireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kapısı Gıda Bankası tarafından başlatılan “Yasinler kurban dağıtmaya devam ediyor, kurbanın kardeşliğe olsun” kampanyası kapsamında Diyarbakır'da ilk kurbanlıklar kesilmeye başladı.

Merkez Yenişehir ilçesi Çölgüzeli Mahallesi`nde bulunan kurban kesim yerine gelen Diyarbakırlılar, kestikleri kurbanlıklarla kampanyaya destek oldular.

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, kampanya hakkında yaptığı bilgilendirmede, 15 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Furkan, “Allah`a şükürler olsun, bu yıl yine kampanya başlattık ve çalışmalarımız devam ediyor. Hayırseverlerin büyük bir teveccühü var. İnşallah niyetimiz Diyarbakır`da bulunan fakir ailelerin etsiz kalmaması ve hedefimiz 15 bin aileye et dağıtmaktır.  Kardeşlerimizin kurbanlarını Yasinler için verip fakirlere ulaşmasını umuyoruz. Yasinler sahipsiz değil, sahipsiz kalmayacak.” dedi.

Kurbanlık alan vatandaşlar ise 6-7 Ekim olaylarında PKK/HDP'liler tarafından kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasını devam ettireceklerini söylediler.

Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan vahşeti unutmayacaklarını belirten Yaşar Alican, “Yapılan vahşeti kınıyorum tekrardan. Amaçları muhtaçlara kurban eti dağıtmaktı ama onları zalim bir şekilde katlettiler. İnşallah Kurban Bayramı bütün ümmet için hayırlı olur. Ümmetin vahdetine, dirilişine sebep olur.” ifadelerini kullandı.

Kurbanlık kesim işlerine yardım eden gönüllülerden Hatip Polat,  “Kurbanlık kesim işlerine yardım etmek çok güzel bir duygudur. Kardeşimiz et dağıtırken Allah yolunda canının verdi. Onun yaptığı işlere devam ediyoruz. İnşallah devam etmeye çalışacağız. ” şeklinde konuştu.

Yasin Börü ve arkadaşlarının, İslam yolunda canlarını vermeleriyle sadakatlerini gösterdiklerini dile getiren Mehmet Sekan Gündüz de “Yasin Börü ve arkadaşları fakirlere kurban eti ulaştırmaya çalıştılar. Bu yolda canlarını feda ettiler. Dürüstlüklerini, sadakatlerini gösterdiler. Bu sebeple bu kampanyaya destek veriyoruz.” dedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir