• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'ın sokak ve caddeleri çöpten geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Batman merkez Belediyesi olmak üzere 2 ilçe ve bir belde belediyesine kayyum atanmasının ardından, temizlik çalışanlarının askıya alınmasıyla kent çöpten geçilmez oldu.

Batman'ın özellikle Çarşı Mahallesi başta olmak üzere kenttin tüm cadde ve sokaklarında çöplerin birikmesi halkın tepkisine neden oldu.  

Kurban Bayramı’nın birinci günü kent merkezinde çöpler yüzünden adeta nefes alamaz hale geldiklerini ifade eden Batmanlılar, yetkilileri göreve çağırdı.

Batman'ın şehir merkezinin çöplüğü aratmadığını ve çöp yuvası haline geldiğini belirten Hasan Basut, belediyenin asıl işini yapmadığını ve biriken çöpleri toplamadığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

Basut, "Arefe günü Batman Belediyesine kayyum atandı ve ardından Batman'ın tümü çöpten geçinmiyor. Belediyede kim varsa ve yetki kimdeyse bir an önce bu soruna bir çare bulsunlar. Yeter artık, mahallemiz çöpten geçilmiyor. Bu şekilde giderse tüm çocuklarımız hastanelik olur. Bugün bayramın birinci günü ve şehir merkezi çöpten geçinmiyor. Yetkililer bir an önce buna bir çare bulsunlar." dedi.

Biriken çöplerden dolayı pis kokuların yayıldığını ve bu yüzden dışarıda dolaşamadıklarını ifade eden Serhat Demir, "Bugün bayramın ilk günü çöplerin temizlenmesini istiyoruz. Belediye çöpleri temizlemiyor. Bundan rahatsız oluyoruz. Bu biriken çöplerden pis kokular yayılıyor. Halkın sağlığı tehdit altında. Batman çöp içinde kalmış." dedi.  

Mahallelerde biriken çöplerin uzun süre toplanmamasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Müslim Demirer ise şunları kaydetti: "Bugün bayramın birinci günü ve gördüğünüz gibi Batman çöpler içinde. Özellikle işlek yerlerden Gülistan Caddesi, Diyarbakır Caddesi, bütün mahalleler ve sokaklar çöp içinde. Belediyecilerimiz işlerini yapmıyorlar. O kadar para ödüyoruz ne yollarımızı yapıyorlar ne çöpler toplanıyor." (M. Sait Çelik - İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir