• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
"Bayramların gelmesini istemiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat süreci ile FETÖ!nün zulüm estiren uygulamalarının sonucu olarak gözaltına alınan ve ağır işkenceler altında imzalatılan belgeler ile müebbet hapis cezasına çarptırılan Ekrem Kılavuz`un ailesi bir bayramı daha buruk geçiriyor.

Bayramları ailece boynu bükük geçirdiklerini sbelirten Kılavuz ailesi, artık bayramların gelmesini istemediklerini söyledi.

Babası cezaevine girdiğinde 2 aylık bebek olduğunu söyleyen Ahmet Kılavuz, babasını fotoğraflardan tanıdığını söyledi.

16 yaşında olduğunu ve 16 yıldır babasız olduğunu ifade eden Kılavuz, “Ben daha 2 aylık bebek iken babam cezaevine girdi. Şu anda 16 yaşındayım ve halen babam cezaevindedir. Ben okula gittiğim zamanlarda her baba oğlunu okula getirirken ben babamı hep yanımda görmek istedim. Babamın bir gün beni okula götürmesini istedim. Anneme babamın nerde olduğunu sorduğumda bana babamın bir gün geleceğini derdi, ama yıllar oldu babam gelmedi. Geceleri babamın fotoğraflarıyla yatar, sabahları o fotoğrafları etrafımızda arıyorduk. Babamı cezaevinde ilk gördüğümde onu tanımadığım için amca demiştim. Babamı bayramlarda parmaklıklar ardında görmek çok acı.” dedi.

“Küçük kardeşim bana ‘Babam nerde?` diye sordu ona cevap veremedim”

3 yaşında bir kardeşi olduğunu ve ona babasını hatırlatmamak için çok çabaladığını söyleyen Kılavuz, “Küçük kardeşimin babasız büyümesini istemiyorum. Küçük kardeşim bana  ‘Babam nerde?` diye sordu, ona cevap veremedim. Kardeşimin babasızlığı aklıma geldikçe ağlıyorum. Babam kardeşimin aklına  gelmesin diye ailece elimizden geleni yapıyoruz. Büyüdüğünde artık onu kandıramayız. Görüşlerde kardeşim babamı gördüğünde sevinçten ne yapacağını bilmiyor. Görüşten sonra babamdan ayrıldığında ise ağlıyor. Yeter artık bu zulüm bitsin, artık bir şeyler yapılması gerekir. Ben artık babamı istiyorum. Tüm Yusufi mahkûmların çocukları babalarını istiyor.” İfadelerini kullandı.

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını dile getiren Nuriye Kılavuz ise çocuklarının babalarını resimlerden  tanıdığını söyledi.

“Çocuklarım babalarının fotoğraflarıyla büyüdüler, babalarının resimleriyle uyudular kalktılar”

Çocuklarının babasızlıktan dolayı gizli ağladıklarına şahit olduğunu söyleyen Kılavuz, “Çocuklarımı babasız büyüttüm. Onlara hem anne hem de baba oldum. Çocuklarım baba yokluğunu çok yaşadılar. Küçük oğlum babası yakalandığında 2 aylık bebek iken şimdi 16 yaşındadır. Halen de oğlum babası için gizli gizli ağlıyor. Çocuklarım babalarının fotoğraflarıyla büyüdüler, babalarının resimleriyle uyudular kalktılar. Çocuklarım bana babalarını her istediklerinde onlara bir gün elbet geleceğini söylüyorum. Gerçekten  çok zor anlar yaşadık, çileler, eziyetler çektik. Şimdi ise 3 yaşında bir oğlum var. Babasını yeni yeni tanımaya başlamış. Oğlum cezaevinde her görüşte babasına sarılarak bırakmak istemiyor.” dedi. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir