• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Genelkurmay Başkanı Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bayram namazını ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başladığı Karkamış'ta kıldı.

Bayram namazına, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve halk katıldı.

Orgeneral Hulusi Akar ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bayram namazının ardından Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübaşı Hudut Karakolunu ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan askerleri selamlayan Orgeneral Akar, daha sonra askerlerle bayramlaşarak askerlere yemek dağıttı.

“Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz”

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar, “Yaptığınız mücadele son derece haklı bir mücadele. Burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin de bir an önce kendi ülkelerine dönüp ve huzur içinde yaşamaları için biz elimizden gelen desteği kendilerine gösteriyoruz. Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten, bilmezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada yaptığımız her adımın, her sayfasını ve her cümlesini izah edebiliriz. İnsanlığa uygun, adalete uygun, hukuka uygun, tarihimize ve kültürümüze uygun, alnımız ak, yüzümüz açık.” dedi.

“Halep'te de güzel bir bayram olacak”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise yaptığı açıklamada, ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ öncesinde en fazla sıkıntı yaşayan sınır ilçelerinden biri olan Karkamış halkıyla bayramlaşmak üzere bölgeye geldiklerini belirtti.

6 yıldan sonra Cerablusluların ilk defa kendi bayramlarını kendi ülkelerinde yapacaklarını belirten Kaynak, “20-25 bin Cerabluslu'nun bu birkaç gün içerisinde ülkesine geçtiğini tahmin ediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin, diğer kurumların çalışmalarıyla içme suları akıyor. Elektrikleri bağlandı. Çocuklarıyla beraber bu bayram kendi evlerinde olacaklar. Bu bayram ilk defa 6 yıldan beri sağlanan ateşkes neticesinde Halep'te de güzel bir bayram olacak. Bugünden itibaren yardım TIR’ları oraya ulaşacak.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Halep'teki ateşkesin kapsamı ve bu süreçte ‘Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya da ateşkesin sadece Halep ve mücavir sahasına yönelik olduğunu bildirdi.

Kaynak, "Bu ateşkes mutabakatı çerçevesinde DAEŞ unsurları ve El Nusra'ya yönelik operasyonlar devam edecek. Halep'te ateşkesin sınırları Halep'le çizili. Oraya insani yardımlar ulaştırılacak ve ilk etapta 7 günlük ateşkes sağlanmıştı zannediyorum. Bu 7 gün daha uzayacaktır. Bu süreci inşallah sabote eden, dinamitleyen, berhava eden olmaz. Biz mutluyuz. Biz 6 yıldan beri ilk defa daha umutla bir bayrama girdik. Halep'te de çocuklarımız, kadınlarımız muhtaç olanlar bu ilk bayramı biraz daha kendilerini güven içinde hissedecekler, öyle kutlayacaklar.” diye konuştu.

“Milletin paralarının Kandil'e gönderilmesi tüm vicdanları rahatsız ediyordu”

28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasını da değerlendiren Kaynak, sözlerinin devamında şunları dile getirdi:

“Hepimizin geçen sene bu zamanlar vicdanımız sızlıyordu. Bu milletin ürettiklerinden ve bu milletin paralarının bu millete karşı hendek kazılmasına bu milletin paralarının o belediyeler tarafından milletin askeri, polisi, korucusuna, kendisine mermi olarak dönmesi, Kandil'e gönderilmesi tüm milleti ve tüm vicdanları rahatsız ediyordu. O andaki mevzuat çerçevesinde bunu yapma imkânı yoktu. Biz aslında bunu KHK ile değil normal bir yasayla yapmak istedik. Meclis takviminin olağan üstü sıkışması nedeniyle KHK ile hallettik. Meclis açıldıktan sonra bu KHK'ler kanunlaşmak üzere Meclis'te olacaktır. Ayrıca bu sadece HDP'lilere yönelik de değil, bildiğiniz gibi bizim partimizden de başka partiden de var. Türkiye son terörist bertaraf edilinceye kadar, terörü doğuran hadise bitirilinceye bu mücadelesine devam ettirecektir.”

Açıklamaların ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak daha sonra cami önünde bekleyen halka, hazırlanan etli pilavdan ikram etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir