• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
6-7 Ekim şehitleri kabirleri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bundan 2 yıl önce 6-7 Ekim 2014`e denk gelen Kurban Bayramı`nda PKK/HDP`liler tarafından barbarca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, aileleri ve sevenleri tarafından kabirleri başında yâd edildi. Kabir ziyaretine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Hüseyin Yılmaz ve Vedat Turgut da iştirak etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz 6-7 Ekim saldırılarının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acıların hâlâ taze olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Rabbim yakınlarına sabır versin, şahadetlerini kabul etsin. Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadeti bir dönüm noktası ve milat oldu. Sizinde şahit olduğunuz gibi onları katledenler, vahşice şehit edenler iflah olmadı ve huzur görmediler. Allah Teâlâ darmadağın etti onları. Bugün düştükleri durum herkesçe malumudur. Rabbim İslam'ın, Müslümanların izzetini korumayı, müdafaa etmeyi kendine vazife bilmiş tüm Müslümanlardan razı olsun. Bu kardeşlerimizden şahadetlerini kabul buyursun.” dedi.                      

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledenlerle ilgili devam eden yargılama sürecine de değinen Yılmaz, şunları söyledi:

“O dönemde ETÖ ve FETÖ beraber, yani ulusalcı ve paralel yapıya mensup polisler, bir nevi delilleri karartmak suretiyle olayı faili meçhul bırakmak istediler. Katillerin ortaya çıkarılmaması, asıl azmettiricilerin hesap vermemesi için delillerle oynadılar. Allah Teâlâ yine bu kardeşlerimizin haklarına, hukuklarına riayet etmeyen ve gerçeklerin ortaya çıkmasını örtbas eden, İslami cemaatleri hedef alan paralel yapıyı da aynen diğerleri gibi perişan etti. Bunlar da iflah olmadı. İzzet Müslümanlarındır, iman edenlerindir.”                       

 Son olarak bayram mesajı veren Yılmaz, 

Şehit ailelerinin, İslam âleminin bayramını tebrik eden Yılmaz, Allah-u Teâlâ`nın bu bayramı İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile kılmasını temenni etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ise “Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler, İslam`ın bayrağını ve rengini ortadan kaldırmak istediler. Sadece Yasin Börü ve arkadaşlarına saldırmadılar. Camilere, Kur`an Kurslarına ve farklı kesimlerden Müslümanlara saldırdılar. Lakin onlar kaybettiler. Hem bu dünyada kaybettiler hem de ahirette kaybedecekler.” dedi.

Kurban Bayramı`nın zulüm ve esaret altındaki Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Turgut, “Bütün milletimizin Kurban Bayramı`nı tebrik ediyorum. Allah, bu bayramı Müslümanların kurtuluşuna vesile kılsın. Irak da Suriye de Filistin de Mısır da kısacası cihanın her tarafında Müslümanlara zulmediliyor. Allah, bu bayramı zulmün ortadan kalkmasına vesile kılsın. Allah`tan isteğimiz Kürt ve Türk milletini İslam dini etrafında birleşmeleridir.” ifadelerini kullandı.  (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir