• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Mezarlıklar bakımsız, yetkililer nerede?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Topkapı Mezarlığına sabah saatlerinden itibaren yakınlarının ziyaretine gelen vatandaşlar, mezarlıkların çürümeye terk edildiğini görünce,bakımsız bırakılmasına ve madde bağımlılarının meskenleri haline getirilmesine tepki gösterdi.

Tarihi Topkapı Mezarlığı’nın Maltepe tarafından sabah saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar, yakınlarını ziyaret edip Fatiha ve Yasin’ler okudu.

Medeniyetlerin sembolü olan mezarlıkların çürümeye terk edildiği İstanbul’da, tarihi Topkapı Mezarlığı’nın bakımsız bırakılması, madde bağımlısı insanlar ve suç meskenleri haline getirimesine vatandaşlar tepkili.

Bakımsızlığından dolayı insanların şikayet ettiği mezarlıkta güvenlik de yetersiz.  İçinde yolun olmadığı mezarlıkta, mezarlara basmadan yürümek neredeyse mümkün değil. Bu nedenle sürekli mezarların mermerleri zarar görüyor.

Annelerini ziyarete gelen Bayram ve İlhan Demir de yetkililerin mezarlıkların bakımı ve güvenliğiyle ilgilenmediğini ifade etti.

‘Mezarlıkla ilgilenen yok’

Ellerindeki su dolu pet şişelerle aile mezarlığının temizlik ve bakımını yapan, Demir kardeşlerden Bayram Demir şöyle konuştu;

Ne yol var, ne bir bakım, ne de  sulama var. Bunların yapılması lazım. Her bayram geliyoruz. Milletin ailesi, sevdikleri burada yatıyor. Yetkililer ilgisiz. Burası başka bir Cumhuriyete ait değil. Burası İstanbul’un en uç köşelerinden biri de değil. Burası İstanbul’un en değerli yerlerinden biri, Turgut Özal’ın, Adnan Menderes’in anıtı burada.” diyerek mezarlığın bakımsızlığından dolayı, yetkililere sitemde bulundu.

Demir kabir ziyaretinde insanın özlem ve şefkat duyguları içerisine girdiğini, burada sevdiklerinin kokusunu aldığını dile getirdi.

‘Madde bağımlıları yüzünden, insanlar ziyarete gelemiyor’

Kardeş İlhan Demir de, mezarlıkta yeterli güvenlik olmadığını, madde bağımlıları yüzünden insanların ziyarete gelemediğini ifade etti.

Demir konuşmasına şöyle devam etti:

“Dolaştığımız zaman çoğu mermerler kırık. biz bu mermeri iki defa değiştirdik. Her geldiğimizde sahipsiz, kimse yok, güvenlik yok. Bugün arefe günü olduğu için kalabalık. Başka zaman geldiğinizde insan korkudan içeri giremiyor. Yalnız başına kimse gelemiyor buraya. Ziyaretçiilerin enaz iki, üç kişi gelmesi gerekiyor. Bir ara geldim, şurada adam bali çekiyordu. Kendi gözümle görmesem tamam diyeceğim. Bir bayan nasıl gelsin buraya? Ben çocuğumla nasıl geleyim buraya? Korkudan gelemem açıkçası. Annemizi hatırlıyoruz burada. Yarın, öbür gün geleceğimiz yer burası.” ifadelerini kullandı.     (Mehmet Tahir Özsoy-İLKHA)


 







Bu haberler de ilginizi çekebilir