• DOLAR 32.552
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2435.614
  • ...
israil Obama`ya Suikast Düzenleyecek İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika`daki bir Yahudi gazetesi Atlanta Jewish Times’in sahibi ve yazarı Andrew Miller, İsrail`in ABD başkanı Barack Obama`ya suikast düzenlemesinin İran`ın nükleer programını engellemek için etkili bir yol olabileceğini öne sürdü.
 
NETANYAHU OBAMA`YA SUİKAST İÇİN MOSSAD`A EMİR VERDİ
Adler`in, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu`nun, ABD Başkanı Barack Obama`ya suikast için Mossad`a görev vermeyi düşündüğünü yazdı Haaretz gazetesi Andrew Adler`in yazısını ve iddiasını haberleştirdi.
 
YENİ BAŞKAN İSRAİL`İ İRAN`A KARŞI SAVUNUR
Adler`e göre Netanyahu, Obama`nın yerine geçecek ismin İsrail`i İran`a karşı savunacağını düşünüyor. Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Adler, Cuma günü yayınlanan makalesinde İran`ın nükleer silahlarına karşı İsrail için üç seçenek olduğunu savundu. Hamas ve Hizbullah ile İran`ın nükleer tesislerine saldırı dışındaki seçenek olarak da Mossad ajanlarını işaret etti.
Adler, bu seçeneği "İsrail`e dost olmayan başkanı devre dışı bırakarak mevcut başkan yardımcısının yerini almasını sağlamak ve ABD`yi Yahudi devletinin düşmanlarını yoketmeye zorlamak" olarak özetledi.
 
ADLER ÖZÜR DİLEDİ
Amerika`da büyük tepki toplayan yazı için özür dileyen Adler, Obama`ya bir suikasti savunduğu iddiasını reddetti. Atalanta’daki Yahudi lobisinden Dov Wilker "Obama’dan, İsrail devletinden ve okurlarından özür dileyen Adler’in özrünü kabul ediyoruz." dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir