• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Yapıcıoğlu: Bir Yasin gitti, binlerce Yasin dirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformunun başlatmış olduğu kurban kampanyası, 6-7 Ekim olayları ve sonrası başlayan "Yasinler Kurban Dağıtıyor" kampanası ile 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmlar hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bir Yasin gitti, binlerce Yasin dirildi" dedi.

"Biz de kurban eti dağıtanlardan olacağız"

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda Yasin Börü armalı önlük giyerek kurban eti dağıttığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bu kampanyayı başlatanlardan Allah razı olsun. Geçen sene Yasin Börü önlükleriyle kurban dağıtımı vardı, sembolik olarak bizde bu dağıtıma katıldık. İnşallah bu bayram tekrar Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine pek çok genç kurban eti dağıtacak. İnşallah bizde kurban eti dağıtanlardan biri olacağız ve arkadaşlarımızı da bu noktada teşvik edeceğiz." dedi.

"Bir Yasin gitti, binlerce Yasin dirildi"

6-7 Ekim Kobani bahaneli olayları değerlendiren Yapıcıoğlu, "İnşallah bütün bayramlarda bu şehitler tekrar tekrarhatırlanacaktır. Belki bu hizmetleri yapanlara bir dehşet salmak, onları korkutmak, onları bu yoldan alıkoymak niyetiyle bu vahşetler sergilendi ama tam tersi bir etki oluşturdu. Bir Yasin gitti, binlerce Yasin dirildi ve kıyamete kadar sürekli onları hatırlanacak. Onların yapmış oldukları işleri devam ettirecekler. İnşallah bu kervan durmayacak." ifadelerini kullandı.

"On binlerce insan bu yargının adaletten uzak taraflı ve ideolojik kararlarıyla mahkûm durumdalar"

"Malumunuz 20 yılı aşkın bir süredir cezaevinde olan insanlar var." diyen Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün FETÖ olarak isimlendirilen ve bir terör organizasyonu olduğu artık toplum tarafından kabul edilmiş bu yapılanma kendilerine alan açmak için İslami çalışmalarla ön planda olan İslami kesimlere çok büyük mağduriyetler yaşattılar. Keza diğer konularda da kendilerine alan açmak için birçok kişiyi mağdur ettiler. Binlerce, belki onbinlerce insan bu yargının adaletten uzak, taraflı ve ideolojik kararlarıyla içerde mahkûm durumdalar. Kendi ailelerinden uzakta, iş yapamaz durumdalar. Bu kişiler adına da bir tane kurban kesmeyi uygun gördük. Sayıları çok fazla ama rabbim dilerse kendi lütfuyla bir tek kurbandan hâsıl olacak sevabı hepsine yetecek kadar büyütebilir. O dilediğine hesapsız verendir." (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir