• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Türkiye`nin Rakka harekatına ABD`den kırmızı ışık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunun Rakka ve Musul'a genişleyeceği iddialarıyla ilgili olarak "Irak yönetimi, ülkedeki sorunlarla Iraklıların ilgilenmesi gerektiğini, IŞİD`in kontrol ettiği bölgelerden Iraklıların çıkarması gerektiğini açıkladı. ABD ve diğer koalisyon ülkelerinden eğitim ve lojistik desteği alıyorlar. Musul`da yapılacak bir operasyonun tutarlı olması gerektiğine inanıyorum ve belirgin bir Türk askeri varlığı olmasını beklemiyorum" dedi.

T24'ün haberine göre, John Bass, "Benzer bir şekilde Rakka`da da Türk ve ABD askerinin karada geniş katkısının olduğu bir operasyon olacağını öngörmüyorum. Bu önemli çünkü hepimizin ortak arzusu IŞİD ve Nusra gibi grupların yeni radikalleri silah altına almasını önlemek. IŞİD`in daha fazla adam toplamak için yabancı askerlerin ülkeye gelmesini istediğini gördük. Bu çözüme katkı sağlamaz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin'deki G20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama'yla yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Obama, özellikle Rakka konusunda beraber bir şeyler yapmak istiyor. Biz de, ‘Askerlerimiz bir araya gelsinler, ne gerekiyorsa bu yapılır` dedik. Burada ABD`nin tavrı belirleyici olacak. Ancak, biz artık bölgede var olduğumuzu göstermek durumundayız" demişti.

John Bass, ABD hava güçlerinin Suriye'deki Türk askerlerinin yardım çağrısına yanıt vermediği iddiasıyla ilgili olarak "Türk ordusu destek istediğinde uçaklar Irak ya da doğu Suriye`de başka bir operasyon yürütüyordu ve bu acil yardım çağrısına karşılık gelmedi. Ama bu destek vermemek ya da politik bir mesaj olarak algılanmamalı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir