• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Kızıltepe'deki mahkum ailelerinden siyasi parti ve STK'lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm aileleri, destek ziyaretleri kapsamında AK Parti Kızıltepe Başkanlığı ve bazı STK’ları ziyaret ederek cezaevindeki yakınları için adil ve yeniden yargılanma talebinde bulundu.

Mahkûm aileleri, ziyaretleri kapsamında AK Parti Kızıltepe Teşkilat Başkanı Faruk Kılıç, Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç ve Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcisi Tarık Yılmaz’a yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde  Kılıç, Özgüç ve Yılmaz, kendilerinin de yaşanan mağduriyetlerden haberdar olduklarını ve tekrar yargılanma yolunun açılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Ziyaret sonunda mahkum aileleri adına açıklamalarda bulunan Burhan Aydın, islami hizmetlerinden dolayı çeşitli kumpaslarla cezaevine konulan yakınlarının yaşadığı mağduriyeti anlatmak ve destek bulmak için ilçedeki siyasi parti ve STK temsilcileriyle görüştüklerini söyledi.

Cezaevindeki yakınları için adalet vurgusu yapan Aydın, “Toplumda adalet zarar görürse o toplum ayakta kalamaz. Adaletin yerine getirilmesi ve hukukun işletilmesini istiyoruz. Mağdur edilmiş insanlar yeniden yargılanabilir ve yahut farklı bir yasal çerçevede iade-i itibarları verilebilir.” dedi.

Yaptıkları ziyaretlerin verimli geçtiğini belirten Aydın, “Ziyaretlerimizde, gerek Sivil Toplum Kuruluşları gerek Siyasal Parti yetkililerinin konuyla alakadar oldukları, konu hakkında bilgi sahibi olduklarını görmek bizi sevindirdi. Ümit ediyoruz ki bu konuda hükümet tarafından da bir düzenleme getirilir ve bu mağduriyetler daha fazla uzamaz ve can yakmaz.” temennisinde bulundu. (Mehmet Aslan- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir