• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
İslami STK'lar muhtaçlara yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu bünyesindeki Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi ve Konya Umut Kervanı Gıda Bankası ile Yetim ve Öksüzlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), muhtaç ailelere yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Tarsus'ta  70 aileye yardım yapıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyette bulunan Umut Kervanı Yardım Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Ağustos ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Konuyla ilgili bilgi veren cemiyet yetkililerinden Ziya Bayık Ağustos ayında 70 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Bayık, “Ağustos ayında 70 aileye 2 bin 250 TL değerinde gıda paketi, bin 750 TL değerinde kırmızı ve beyaz et, 400 TL değerinde ekmek, 200 TL değerinde sebze - meyve, 500 TL değerinde giyim, 750 TL değerinde ev eşyası, 100 TL tadilat masrafı ve son olarak ta 100 TL nakdi para olmak üzere toplamda 6 bin 50 TL değerinde yardım yapıldı.” dedi.

“Kurbanın kardeşliğe olsun, Yasinler kurban dağıtmaya devam ediyor”  sloganıyla kurban çalışmalarına başladıklarını hatırlatana Bayık, hayırseverlerin 0531 457 71 82 - 0541 671 04 80 numaraları telefonlardan ulaşabileceğini kaydetti.

Konya Umut Kervanından 30 kişiye ayakkabı yardımı

Konya Umut Kervanı Gıda Bankası ise Ağustos ayında 30 kişiye ayakkabı yardımında bulundu.

Kurban öncesi ve sonrasında da yardımlarının süreceğini  belirten Ferit Akkuş, “Bizimle iletişime geçen tüm hayırseverlerin bize gönderecekleri yardımları en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Elbette ki bütün muhtaçlara yardım etmek isteriz. Bu düşünceyle yola çıktık. Zengin ile fakir arasında köprü vazifesi gördüğümüz için zengin kardeşlerimizin verdiği yardımlar oranında fakirleri güldürebiliyoruz. Bu konuda iş daha hayırseverlerimizi yapacakları yardımlara bağlı.” diye konuştu.

Yetim-Der Hani ilçesinde 26 yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Yetim ve Öksüzlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Hani ilçesinin Gürbüz Beldesi’nde Gürbüz İrşad-Der aracılığıyla 26 yetim çocuğa kırtasiye yardımında bulundu.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, okul masraflarını karşılamayacak öğrencilere yardımda bulunduklarını söyledi.

Çam, “Yetim-Der beldemizdeki yetimlerden 26 çocuğumuza kırtasiye yardımında bulundu. Bu aileler çocuklarının okul masraflarını karşılamayacak derecede mağdur insanlardır. Böyle olunca onlara yardım edecek kimseleri olmadığından ciddi manada sıkıntıya maruz kalıyorlar. Yetim-Der bu anlamda ailelerin zaruri ihtiyaçlarını giderme noktasında çok önemli bir adım atarak ailelere yardımcı oldu.” Diyerek Yetim-Der yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti. (İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir