• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Enkaz Altandan Üç Gün Sonra Kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bartın`da 5 gün etkili olan kar yağışı nedeniyle boş bir bina çöktü. Çöp toplayarak geçimini sağlayan 63 yaşındaki Halil Özmen, çöken binanın altında kaldı. Bir süredir evi olmadığı için boş binada kalan Özmen, çöken binanın altında 3 gün kurtarılmayı bekledi. Eksi 6 derecede 3 gün boyunca kar yiyerek yaşama tutunan Özmen`in artık soğuktan çıkmayan son sesini, etrafta temizlik yapan vatandaşlar duydu.
 
Enkaz altından gelen sese, olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri kulak verdi. Bir süre binanın enkazında dinleme yapıldı. Enkazın altından gelen ses sonrasında itfaiye ekipleri harekete geçti. 3 gündür enkaz altında kalan yaşlı adam uzun süren kurtarma çalışması sonrasında itfaiye ve polisler tarafından kurtarıldı.


3 GÜN SONRA IŞIĞI GÖRDÜ
Kar nedeniyle çöken binanın altında yaşam savaşı veren Halil Özmen 3 gün sonra güneş ışığını gördü. Olay yerine giden polisler enkazı elleriyle kazdı. Karları temizleyen polisler 3 adet yorgana sarılmış yaşlı adamın kafasını fark etti. İtfaiye ve polis ekipleri ile konuşan Özmen, soğuktan üşüdüğünü ve sesini kimseye duyuramadığını belirtti. Gün ışığını gördüğünde şaşıran Özmen`in ilk sözleri ise, "3 gündür buradayım. Bağırıyorum, kimse sesimi duymuyor. En sonunda birileri beni duydu ve kurtarıldım. Üşüyorum. Bana yardım edin" oldu.
 
Enkaz altından 3 gün sonra çıkartılan Halil Özmen`e ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekibi yaptı. Battaniye ile sıkıca sarılan Özmen, tedavi için Bartın Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Özmen`in kurtarılmasının ardından polis ve itfaiye ekipleri enkazda inceleme yaptı. Yapılan incelemede Özmen`e ait olduğu belirlenen 32 lira para bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir