• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Güvenlik noktalarında uzun süren kontroller halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesine gitmek isteyenler, uzun süre ilçe girişindeki güvenlik noktasında bekletildikten sonra ancak içeriye girebiliyorlar.

Şırnak ile ilçeleri; Cizre, Silopi ve İdil’de uzun süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan bölge halkının sıkıntıları hâlâ giderilebilmiş değilken oluşturulan güvenlik noktalarındaki uzun süren araç kontrolleri nedeniyle vatandaşlar saatlerce yollarda beklemek zorunda kalıyor.

Özellikle ihtiyaçlarını karşılamak için köylerden İdil’e gelmek isteyen vatandaşlar, ilçe girişindeki güvenlik noktasında çok ağır bir şekilde araç kontrollerinin yapılması nedeniyle uzun kuyruklarda mağdur oluyor.

Araç kontrolleri ağır aksak yapılıyor

Güneşin altında, hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı zaman diliminde saatlerce bekletilmelerine tepki gösteren bölge halkı, güvenlik noktalarındaki görevlilerin yetersiz oluşu ve aramaların çok ağır yapılması nedeniyle ilçeye ulaşmakta zorluk çektiklerini, kimi zaman da işlerini göremeden köylerine geri dönmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Güvenlik tedbirleri çileye dönüşmemeli

Bölgede var olan süreçten kaygılı olan vatandaşlar, mikrofonlara konuşmaktan çekinirken, özellikle yetkililere çağrıda bulunarak bu gibi mağduriyetlerin giderilmesini istediler.

Güvenlik noktalarıyla alınan tedbirleri anladıklarını belirten vatandaşlar, bu durumun halk için çileye dönüştürülmemesi gerektiğini söylediler. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir