• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
`İstanbullular Mağdur Olmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere İzmir`e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, törenler öncesinde 30 Ekim 1973 yılında hizmete giren İstanbul Boğaziçi Köprüsü`nde yapılması beklenen bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Telaşa gerek olmadığını, mağduriyeti en aza indirgeyecek şekilde çalışmaların yürütüleceğini beliren Yıldırım, köprülerin de insanlar ve araçlar gibi bakıma ihtiyacı olduğunu aktardı.
 
Bakan Yıldırım, 2013 yılında Boğaziçi Köprüsü`nün 40 yaşını dolduracağını hatırlatarak, "Köprülerin de küçük, orta ve büyük periyotlarda bakıma ihtiyacı vardır. Bu çerçeve itibariyle 2013 yılında İstanbul Boğaziçi Köprüsü 40 yaşını doldurmuş olacak. Ama telaşa gerek yok. İstanbullular mağdur olmayacak, gereken tedbirler neyse tüm tedbirler alınacak. Trafik İstanbul`da bir numaralı problem. Köprü bakıma alınsa da alınmasa da birinci köprüden bugün itibariyle 200 bin, Fatih Sultan Mehmet`ten ise 250 bin araç geçiyor. Yani kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Bakım esnasında bir mağduriyet yaşanmaması için ona göre azami şekilde trafiği en az etkileyecek tarzda bir bakım programı yapılacak. Bu yüzden endişeye gerek yok" dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`nun da yargılanmasını içeren iddianame hakkında ise Yıldırım, herkesi yargıyı etkileyecek açıklamalardan kaçınmaya davet etti. Türkiye`nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Bir süreden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik devam eden soruşturmalar, incelemeler var. Nihayet konu iddia safhasına, yargılama safhasına geçmiş bulunuyor. Bir İzmirli olarak, İzmir`in milletvekili olarak öyle ya da böyle benim arzum mahkemeyi etkilemekten vazgeçip, herkesin yargıya şu çağrıyı yapması lazım; `Bir an önce bu işler görülsün, zaman uzamasın. İzmir`in üzerindeki bu şaibeler de kalksın`. Başkanımız da her zaman yanımızda, sorunumuz yok. Yargılama hızlı şekilde olmalı, gerçekler ortaya çıkmalı. Biz hiçbir kesin hüküm olmadığı sürece peşinen suçlu olarak ilan edilmesini asla asla kabul etmiyoruz. Buna Başkanımız da dahil" diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir