• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
"Cemaat kelimesine haksızlık ettik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar (BGK) Platformu’nun Eylül ayı olağan toplantısı Güzide Hafız Yeşil Kız Kur'an Kursu’nun yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BGK Platformu’nun 255’nci olağan toplantısı, Güzide Hafız Yeşil Kız Kur'an Kursu’nun yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BGK Platformu’nun bu ayki toplantısının konuğu ise Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akif Köten oldu.

Platform üyesi kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Yrd. Doç. Dr. Akif Köten, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler hakkında bir konuşma yaptı.

“Cemaat kelimesine haksızlık ettik”

Yrd. Doç. Dr. Köten,15 Temmuz’un iyi tahlil edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Tarihte, imtihan için bu tip insanlar gelmiş, bundan sonra da gelecek. Önemli olan bugün, bu olayı iyi tahlil ederek benzer hatalara düşmemek. Şimdi FETÖ diyoruz, doğru tabir. Ama önceleri maalesef Fetullah cemaati diyorduk. Orada cemaat kelimesine de bir haksızlık oluyordu. Çünkü cemaat kelimesi, Müslümanların tamamını ifade eden şeydir. Bu harekete cemaat demek, İslam’ın cemaat anlayışına karşı da bir haksızlık olacaktır.” dedi.

“Takiyye temel vasıfları haline geldi”

FETÖ’deki takiye anlayışının temel vasıf haline geldiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Köten, “Bu hareketi daha önceleri de duymuşsunuzdur. Şia’nın aleyhinde, İran’ın aleyhinde gözükür idi. Hâlbuki işin uzmanları olarak, o zaman da bunu çok rahat biliyor ve dile getiriyorduk. Yaptığı, Şia politikalarına tamamen uyan bir şey. Nedir? Mesela tedbir adı altında takiyye. Kendilerini gizlemek için yalanı caiz görmeleri o derece gelişmiştir ki bu Şia’daki takiyye anlayışını da aşmıştır. Şiiler yani Şiatü Ali (Ali taraftarları), Emevi hakimiyetinde çok büyük zulme, baskıya maruz kaldılar. Yerin altına girdiler bir bakıma. İllegal hale geldiler. Kendilerini bu baskıdan, zulümden kurtarmak için, yalanı caiz gördüler. Buna takiyye, gizleme, gizlenme diyoruz. Ama zamanla bu uygulama  kendileri dışındaki bütün müslümanlara karşı da uygulanan yanlış bir politika haline geldi. İşte FETÖ hareketinde takiyye o hale geldi ki, bu ikiyüzlülük, ahlak, meleke haline gelerek, onların temel vasfı haline geldi. Yani münafıklar nasıl ikiyüzlü ise bunlarda da öyle bir durum ortaya çıktı. Bunun da pek çok tezahürleri görüldü.” diye konuştu.

Açıklamalarından dolayı Köten’e teşekkür eden BGK Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan da, “Rabbim o kadar büyük ki onlara emellerine ulaşmaya fırsat vermedi. İnşallah böyle bir girişim bir daha olmaz. Memleketimizin selameti, ümmetin birliği, dirliği için biz bol bol dua edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir