• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Okul idaresinden Yasadışı Teklif
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yunus Yüksel / Mersin
İlköğretimde başörtüsü mağduriyetleri yasakçı idareciler tarafından devam ettiriliyor. Bu mağduriyetlerden biri Mersin Toroslar ilçesi Ziraat Odası İlköğretim Okulu’nda yaşandı. 7. Sınıf öğrencisi Sariye Yalın, başörtülü okumak istediği için okul idaresi tarafından derslere alınmadı. Bu da yetmezmiş gibi Sariye, idare tarafından tecride maruz kaldı. Kütüphane ve Rehberlik odasında tek başına günlerce bekletilen Sariye, hastalandı. Kanun tanımayan okul idaresi Sariye’ye bir de yasadışı bir teklifte bulunarak, “Biz seni mağdur etmemek için kendi aramızda toplayacağımız para ile dershaneye göndermeye karar verdik, bu arada sen de okula gelmezsin, seni okula gelmiş gibi göstererek mezun ederiz” dedi. Yaşanan olaylar zincirinin ardından TESSEP tarafından bir basın açıklaması düzenlenerek olay protesto edildi. Güneykent Merkez Cami önünde yapılan basın açıklamasını TESSEP Başkanı Salih Demir okudu. Başörtü yasağının hukuki ve kanuni bir dayanağının olmadığını söyleyen Demir, üniversitelerde bitirilen yasağın ilköğretim ve liselerde neden devam ettiğine bir anlam veremediklerine vurgu yaptı.

SENİ DERSHANEYE GÖNDERELİM! OKULA GELME

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü ile söz konusu öğrencinin mağduriyeti hakkında bir görüşme yaptıklarını dile getiren Demir, “Görüşme sonucunda İlçe Milli Eğitim Müdürünün öğrencinin sınıfa alınması gerektiğini bildirmesine rağmen okul müdürü keyfi bir muamele ile öğrenciyi tecrit edip sınıfa almamıştır. Öğrenci uzun süre okul kütüphanesi ve rehberlik odasında tecrit edildiğinden dolayı hastalandığını ve doktor raporu aldığını beyan etmiştir. Ayrıca okul idaresi öğrencinin okula gelmemesi için kendisine; ‘biz seni mağdur etmemek için kendi aramızda toplayacağımız para ile dershaneye göndermeye karar verdik, bu arada sen de okula gelmezsin, seni okula gelmiş gibi göstererek mezun ederiz’ diyerek eğitim camiasına yakışmayacak bir teklifte bulunmuşlardır” dedi.

BAŞÖRTÜLÜLER İNSANLIK DIŞI MUAMELE GÖRÜYOR

Polis tehditlerine maruz kalan, insanlık dışı olan bu mağduriyetlerin hükümet tarafından görmezlikten geldiğini söyleyen Demir, “Yaşanan bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. Sadece kamusal alanda değil toplumun tüm alanlarında tesettürün serbest olması ve anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz” dedi.

STK OPERASYONLARI KINANDI
Basın açıklamasında geçtiğimiz günlerde İzmit merkezli İslami STK’lara yapılan operasyona da değinilerek “Son zamanlarda tamamen İslami STK’ları zan altında bırakmaya ve yasal faaliyetlerini sekteye uğratmaya, aynı zamanda bazı şer odaklarını da memnun etmeye yönelik olan bu baskınları nefretle kınıyoruz” dendi.

TESSEP yetkilileri yapılan basın açıklamasının ardından okul müdürü ile görüşmek için okula gitti. Okul müdürü tüm uğraşlara rağmen TESSEP yetkilileri ile görüşmek istemedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir