• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Kurbanlık satın alırken dikkat edilecek hususlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında kutlanacak  Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlar için gerekli tedbirler alındı.

Konu hakkında yazılı açıklamada bulunan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Afif Avcı, "Batman'da kurbanlık özelliği taşıyan gerek büyükbaş gerekse küçükbaş hayvan varlığımız yeterli durumdadır. İl genelinde yaklaşık 2 bin 500  büyükbaş, 10 bin küçükbaş kurbanlık hayvan varlığımız bulunmaktadır."dedi.

Vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak için kurbanlık hayvan satış ve kesimlerini denetlemek ve hayvan sevklerini kontrol altına almak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilmesi yapıldığını belirten Avcı, "Kurban bayramı süresince gıda denetim personeli görevlendirilmesi de yapılmıştır. Dini bir vecibe olan kurban vazifesi yerine getirilirken insan sağlığını korumak, hayvanlara eziyet edilmeden kesilmelerini sağlamak ve hayvanların hijyenik şartlarda kesimleri sağlayarak, çevreyi kirletmemenin de dini ve insani bir görev olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirmelerini dilerim." şeklinde konuştu.

Avcı, kurbanlık hayvan satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:

-Kulak küpesiz ve pasaportu olmayan hayvanlar satın alınmamalı

-Kurbanlık hayvanın genel sağlık durumu iyi olmalı ve hayvanda kısmi veya genel felç, yara, vücutta şişlikler vs. olmamalıdır.

-Kurbanlık kesilen hayvan küpelerinin en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

-Kurbanlık hayvanların kesimleri gelişi güzel yerlerde, cadde ve sokaklarda yapılmaması, izin verilen kesim yerlerinde yapılmalıdır.

-Kendi bahçelerinde kesim yapanların kurban atıklarını kedi köpek gibi hayvanların ulaşamayacağı şekilde gömülmesi sağlanmalıdır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir