• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
YAR DER, Yasin Börü adına 500 aileye et dağıtacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Kurban Bayramında yüzlerce aileye et yardımında bulunan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER), bu yıl da Yasin Börü adına 500 aileye et yardımı ulaştıracaklarını belirtti.

Açıldığı günden beri Şanlıurfa’da fakir ve mağdur ailelerin yüzünü güldüren YAR-DER, Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da fakir ailelerin yüzlerini güldürecek.  

Her ay düzenli olarak tespit edilen muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulunan YAR-DER, geçtiğimiz Ramazan ayında 350 aileye gıda yardımında bulunurken 70 yetimi giydirdi.

Konu hakkında İLKHA’ya konuşan  Şanlıurfa YAR-DER Başkanı Mahmut Çelik, Kurban Bayramı için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çelik, “Şanlıurfa Yardım Eli Derneği olarak 2016’da sadece Ramazan ayında 350 aileye gıda yardımında bulunduk,70 yetimi giydirdik, her ay düzenli olarak 50 aileye gıda yardımında bulunuyoruz. Şu an kurban bayramı için çalışmalarımız var. Bu kapsamda hem Kurban bağışı alıyoruz, hem fakir ailelere Kurban eti dağıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Şu an o yoğun  çalışmalar içindeyiz.” dedi.

“Şehit Yasin Börü adına geçen sene de et dağıttık”

Bu yılki hedeflerinin 500 aileye kurban eti ulaştırmak olduğunu söyleyen Çelik, “Geçen sene 350 aileye et dağıttık. Bu yılki hedefimiz ise inşallah 500 aileye kurban eti vereceğiz. Tabi bunlar gelen bağışlara bağlıdır. Bu yönde çalışmamız devam ediyor. Şanlıurfa Yardım Eli Derneği, Peygamber Sevdaları Platformunun üyesidir. Bu kapsamda  Şehit Yasin Börü adına geçen sene et dağıttık. Bu yıl yine böyle bir çalışmamız var. Hem Şanlıurfa’da hem de Diyarbakır’da bu gibi çalışmalarımız var. Tüm üyelerimizle bu çalışmalara katılacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Şanlıurfa merkezde 2 tane kesim yerimiz var”

Hayır sahiplerine de seslenen Çelik, bu yıl 2 adreste kesim yerlerinin olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Hayır sahiplere kurban bağışı yapmanın önemini hatırlatıyoruz. Kurban bağışı yaparlarsa biz de o kadar mağdur aileye yetiştirmeye çalışacağız. Şanlıurfa merkezde 2 tane kesim yerimiz vardır. Bir tanesi Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesinde belediyenin göstermiş olduğu yerde, diğer bir kesim yerimiz ise Eyyübiye bölgesinde bulunan Eyyüp Peygamber makamının arkasında, belediyenin göstermiş olduğu yerde kesim çalışmamız olacaktır. 2 yerde inşallah stant açıyoruz. Hem kurban bağışı alıyoruz, hem kesim yapıyoruz.”

Şanlıurfa genelini 5 bölgeye ayırarak 200 gönüllü ile birlikte et yardımında bulunacaklarını sözlerine ekleyen Çelik, “Bayramın birinci ve ikinci gününde kurban kesimi yapacağız. Üçüncü günde de Yasin Börü adına fakir ve mağdur ailelere et dağıtımında bulunacağız. Bu et dağıtımında resmi  üyelerimizle birlikte 200 tane de gönüllü üyemiz vardır. Bu et dağıtımını beş koldan yapıyoruz. Yani Şanlıurfa genelini 5 bölgeye ayırarak dağıtımımızı yapacağız. İlçelerde de temsilcilerimiz dağıtımda bulunacaklar.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir