• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
114 kişiye yakalama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Gülen örgütünün iş dünyası yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan, aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de olduğu 114 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı olan, aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON üye ve yöneticilerinin de bulunduğu kişiler, adreslerindeki aramalara rağmen bulunamadı.

Bunun üzerine savcılık, bu şüphelilerle ilgili ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, savcılığın talebini kabul ederek, 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Söz konusu soruşturma kapsamında, gözaltına alınan aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27 şüpheli ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmıştı. Yine aralarında Nejat Güllü'nün de bulunduğu 52 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir