• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bayramda bezelyeden baklava yememek için dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde et tüketimi kadar tatlı tüketiminin de yoğun olduğuna dikkat çeken uzmanlar tüketicileri uyarıyor.

Gaziantepli baklava ustası Bilal Şengüloğlu, "Bayramda tatlı alışverişi yapmadan önce mutlaka tadına bakın ve güvendiğiniz yerlerden alışverişinizi yapın. Bezelyeden baklava yemeyin." dedi.

Kurban Bayramı telaşı tüketicileri ve esnafı olduğu kadar baklavacılık sektörünü de harekete geçirdi. Günlük ortalama 2 ton üretim yapan baklava imalatçıları bayram öncesinde 4-5 tona kadar imalat yapabiliyor.

Bursa’da faaliyet gösteren baklava ustalarından Şengüloğlu, “Bayramda baklava imalatı günlük 4-5 tona çıkabiliyor. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım düsturunu benimseyen halkımız Kurban Bayramı da olsa mutlaka etten çok tatlı tüketiyor. Bayramda da halkımız en çok geleneksel tatlımız baklavayı tercih ediyor” dedi.

Bayram öncesi alışverişlerde alınacak gıda ürünün mutlaka bilinen bir markadan alınmasını ya da alınmadan önce tadılması gerektiğinin altını çizen Şengüloğlu, “Bayramda sağlığınız için kaliteli et ve tatlı tüketmeye özen gösterin. Kaliteli bir baklavanın maliyeti 40 liranın altında değildir. Merdiven altı imalathanelerde yapılan baklavaların içerisinde Gaziantep fıstığı yerine bezelye, kristal şeker yerine glikoz ve mısır şurubu kullanılıyordur. Tüketicilerimiz buna mutlaka dikkat etmeli. Bayramda tatlı alışverişi yapmadan önce mutlaka tadına bakın ve güvendiğiniz yerlerden alışverişinizi yapın” şeklinde uyardı. (Zeki Aras –İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir