• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
`Bölgede Türkiye`nin içinde olmadığı hiçbir senaryo işlemeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Külliye'de valilere bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus'a yönelik başlatılan, koalisyon güçlerinin desteklediği ve ÖSO'nun kara gücünü oluşturduğu Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili konuştu.

Erdoğan, özellikle ABD ve Rusya çevresinden gelen "Suriye hükümeti yani Esed rejimi ile iletişim sağlayarak harekat gerçekleştirme" eleştirilerine de cevap verdi. Erdoğan, "Zaten ülke yönetimi zalim. 600 bin insanı öldüren bir katilden mi izin alacağız?" dedi.

Beşar Esed'in de sıklıkla dillendirdiği ve Fırat Kalkanı'nın ilk anlarında bir açıklama yaparak "kınadığı ve bunu nSuriye topraklarına bir tecavüz olduğu" ifadeleri ile ilgili "Bizim Suriye topraklarında zerre gözümüz yok. Herkes de haddini bilmeli" dedi.

Bir diğer önemli mesaj ise "Bölgede bizim olmadığımız hiçbir senaryo devreye sokulamaz" ifadesi oldu.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"BAZILARI 'OPERASYONLARI NİYE GENİŞLETİYORSUNUZ' DİYOR"

Türkiye 15 Temmuz darbesini geride bıraktığında içeride ve dışarıda pek çok kimse, bu ülkenin böyle bir badireden kurtulması yıllar sürer diyenler olmuştur. Biz ne yaptık. Darbenin üzerinden 40 gün geçmeden Suriye'de uzun süredir planladığımız Cerablus operasyonunu başlattık. PKK terör örgütüne tarihinin en büyük operasyonlarını yürütüyoruz. Bazı arkadaşlar, dostlar 'niye cepheyi genişletiyoruz' diyenler oldu. Cephelerin genişlemesi veya daralması bir iman meselesidir. Bu ülkede biz askeriyle, polisiyle 1 milyon insan besliyoruz. Bunların yanında bu milletin kendisi 'ben varım' dedi. Bu cephelerin hepsi bizim için çok çok küçüktür. Biz mücadelemizi orada da sürdüreceğiz.

"BİZ KOVALAYACAĞIZ IŞİD KAÇACAK"

Gaziantep'te 56 insan şehit olduktan sonra birilerini mi bekleyecektik, müsaade mi alacaktık? Önce Cerablus operasyonu başlayacak dedik. Aynı şekilde Kilis. Şu anda Cerablus'da DAİŞ diye bir şey kalmadı. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bir planımız var, bu plan Türkiye'nin sınırlarını güvence altına alma planıdır. Biz terör koridoru oluşturma gayretlerine evet diyemeyiz. Diplomatik görüşmelerimizi yapıyoruz, yapacağız, diğer yandan sınırlarımızı barış koridoru haline getireceğiz.

"SURİYE TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Bizim Suriye topraklarında zerre gözümüz yok. Herkes de haddini bilmeli. Biz bu adımları kararlılık içinde atıyoruz. Orada kardeşlerimiz var.

"ZALİMDEN Mİ İZİN ALACAĞIZ!?"

Uluslararası hukukta o ülkenin hükümeti sizi çağırmazsa oraya giremezsiniz. Biz o ülkenin sahipleri olan halkın davetine icabet ediyoruz. Zaten ülke yönetimi zalim. 600 bin insanı öldüren bir katilden mi izin alacağız?

"BÖLGEDE BİZİM İÇİNDE OLMADIĞIMIZ HİÇBİR SENARYO İŞLEMEYECEK"

İş bu noktaya gelmeseydi Suriye farklı bir konumda olacaktı. Cerablus operasyonunun başarısı Suriye'deki dengeleri alt üst etti. Bölgede Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir