• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Evlatlarından 22 yıldır ayrı olan anne baba yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hizmetlerinden dolayı evlatları cezaevinde bulunan 28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler, seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Şırnak Cezaevinde bulunan mahkum Kadri Can`ın Mardin`in Nusaybin ilçesinde yaşayan annesi Erzane ve babası Derviş Can, çeşitli kumpaslar sonucu hapsedilen evlatları için yeniden yargılanma talebinde bulundular.

“Çocuğumuz yeniden yargılansın”

Çocuk yaşta cezaevine konulan oğlu için dua, sebep olanlara da beddua ettiğini dile getiren Anne Can, “Biz af değil, adalet istiyoruz. Haksız ve hukuksuz bir şekilde ceza verildi. Adaletle hükmeden mahkemelere çıkartılırsa suçsuz olduğu ortaya çıkacaktır.”

“Bu yaşta cezaevi cezaevi dolaştım”

Erzane Can, “Oğlum Kadri Can, 22 yıldır cezaevindedir. Bu yaşta ömrümün son 22 senesi yollarda geçti.  Soğuk, sıcak, açlık, korku, demeden ciğerimin peşinden koşturdum. Ya Rabbi bizim hakkımızı sebep olanlara bırakma. Gece gündüz ağlıyoruz, acaba çocuklarımızı bir daha göre bilecek miyiz diye… Bu çocukların kimisi 30, kimisi 40, kimisi 50 yaşına geldi. Yazık, günah değil mi?” diye konuştu.

“Bir ay boyunca işkence altında kaldı”

Çocuklarının suçsuz olduğunu dile getiren Anne Can, sözlerine şöyle devam etti: “Ne yaptıysa FETÖ`nün askerleri bize yaptı. Zorla yakalıyorlardı ve evlerinden alıyorlardı. Kadri`min üzerinden bir iğne ipliği bile yakalamamışlardır. Baskına gelenlere ‘Bırakın namaz kılacağım` dedi ama izin vermediler. Onu dışarı çıkartılar ve götürdüler. Bir ay boyunca kendisinden haber alamadık. Tam bir ay iki gün sonra Bingöl Cezaevinden aradılar ve Kadri`nin burada tutuklu olduğunu söylediler.”

“Af değil adalet istiyoruz”

Adalet istediklerini kaydeden Anne Can, çocuklarını kumpas kurulduğunu söyledi. Yetkililere seslenen Anne Can, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanına sesleniyoruz; bizim hakkımızı sorsunlar, biz çocuklarımızı tekrar yargılanmasını istiyoruz. Her birine 36 yıl hapis vermişler.  7 adam öldürene bu ceza verilmiyor. Allah-u Teala, zalimlere hakkımızı bırakmasın inşallah.” dedi.

Bayramları mahkûm evladıyla geçirmenin büyük özlemini çektiğini söyleyen Anne Can, yapılan düzenlemeyle 38 bin kişinin tahliye edildiğini ancak evladı gibi yüzlerce kişinin nedense bırakılmadığını ifade etti.

Mahkûm evladından uzak kalmanın verdiği acıyla çeşitli rahatsızlıklar yaşadığını dile getiren Can, “Ayaklarım ve sırtım ağrıyor. Gözlerimden ameliyat da oldum. Babası da üç dört yerden ameliyat oldu. Bu kadar rahatsızlığın sebebi oğlumuzdan uzak olmamızdan dolayıdır.  Ricamız; çocuklarımızın yeniden yargılamasıdır. Onların mahkemeye çıkartılmasıdır. Eğer suçları varsa tekrar cezalandırılsın. Buna razıyız. Yalnız FETÖ`nün verdiği cezaya razı değiliz. Allah hakkımızı FETÖ`ye bırakmasın.” diye konuştu.  

Baba Derviş Can ise yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi: “Bu FETÖ`nün polisleri, buralarda çeşitli suçlar işliyorlardı ve bu suçları yakaladıkları dindar gençlerin üzerine silah zoruyla yıkmaya çalışıyorlardı. Onları olay yerlerine götürüp ‘Biz öldürdük diyeceksiniz` diyorlardı. Bu şekilde zulmediyorlardı. Bir ay boyunca işkence ediyorlardı. Onların üzerine atılan her neyse zorla onlara kabul ettirilen şeylerdir. Bu şekil çocuklarımız tutuklandı. Bu yetmezmiş gibi onları Diyarbakır, Bingöl Ordu, Siirt cezaevlerine sürgün ettiler. Bizi de cezaevi cezaevi dolaştırıyorlardı.” (M. Salih Keskin, Cihat Şayık- İLKHA)








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir