• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Belediye bizden `Kandil`in bombası, mermisi bitmiş` diyerek para istedi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda mağdur olanların, kendi imkânları ile Bağlar ilçesinde aldıkları bir arsa üzerine inşa ettikleri apartman, belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçe gösterilerek yıkıldı.

Bağcılar Mahallesi Karanfil Caddesi 1061. sokakta bulunan binayı yıkmak için gelen Bağlar Belediyesi yıkım ekipleri, mağdur ailelerin itirazıyla karşılaştı. Belediye ekiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, ailelerin yıkıma direnmesini engelledi. Apartman, polisin aldığı güvenlik önlemlerinden sonra belediye ekiplerince yıkıldı.

Yıkım kararına tepki gösteren Mahmut Altaş, belediyeye rüşvet vermedikleri için binalarının yıkıldığını ileri sürdü.

Kendi imkânları ile yaptıkları binanın belediye tarafından kendilerine çok görüldüğünü söyleyen Altaş, mahkemenin yıkım kararını durdurduğunu belirterek, belediyenin bu karara uymadığını iddia etti.

“Bizden hiçbir evrak karşılığı olmadan para istediler”

Sur mağduru olduklarını ve belediyenin kendilerini sömürdüğünü savunan Altaş, “Biz mağduruz. Evlerimiz Fiskaya`daydı. Yıllarca belediye bizi sömürdü, bize taş ve Molotof verip ‘polise atın` dediler. Şimdi de polisi alıp buraya gelmişler, polisin burada bir suçu yok. Belediye bizden rüşvet istedi vermedik o yüzden bu binayı yıktı. Devlete sesleniyoruz; bir an önce belediyeye kayyım atasınlar. Biz mağduruz, neyimiz varsa sattık bir ev sahibi olalım diye. Ona da engel oldular, bizden ‘Kandil`in bombası, mermisi bitmiş` diyerek para istediler. Bizden hiçbir evrak karşılığı olmadan para istediler. İnsanların katline sebep olmamak için bu parayı onlara vermedik. Bu paranın nereye gideceğini tahmin ettiğimiz için istedikleri parayı vermedik.” dedi.

“Bu yaptıkları insanlığa aykırıdır, bir memleketi yok ettiler”

Belediyenin uygulamasına tepki gösteren Altaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bak görüyorsunuz ne yaptılar. Bu yaptıkları insanlığa aykırıdır. Bir memleketi yok ettiler. Terör olaylarında dolayı evimiz yok, şimdi kiradayız. Araştırsınlar eğer bir tane daha evimiz varsa alsınlar. Belediyenin bize bir mantıklı cevabı olmadı. Bize imarımızın olmadığını söylediler. Bunların amacı bizden para almaktı biz de bu parayı vermedik. Bunlar meseleyi şahsi sorun haline getirdiler. Çevredeki bütün binalar bize emsaldir devlet araştırabilir.”

“Mahkeme durdurma kararı verdi o kararı bile ciddiye almıyorlar”

Belediyeden şikâyetçi, olduklarını söyleyen Altaş, “Bizim kardeşlerimizi, ağabeylerimizi kandırarak bugüne kadar dağa gönlerdiler. Onların kanlarıyla siyaset yaptılar, hakkımız onlara haram olsun. Bunlar bizi devlete karşı kullandılar, kışkırttılar. Ekmeğimizle oynuyorlar. Bizimle uğraşıyorlar bunlar. Mahkeme durdurma kararı verdi o kararı bile ciddiye almıyorlar. Biz mahkemeye başvurduk derdimizi dile getirdik yıllardır mağduruz, parti bizi kullandı. Bölgede ne bir fabrika var ne bir iş imkânı var. Bir evi bize çok gördüler. Hiçbir tebligatta bulunmadılar, beklediler ki biz inşaatı bitirelim de öyle gelip yıksınlar.” şeklinde konuştu.

“El arabası işi yapandan bile ‘vergi` alıyorlar”

Kentteki bazı yapıların ruhsatsız olduğunu ve belediyenin bu binaları yıkmadığını iddia eden Altaş, “Suit Otel yapmışlar. Orası kaçak oteldir neden orayı yıkmıyorlar? Hangi HDP`li bir yatırım yaptı. Bizi kandırdılar sömürdüler. El arabası işi yapandan bile ‘vergi` alıyorlar. Daha kime vergi vereceğimizi bilmiyoruz. Geldiler Sur`a günahsız insanları evsiz bıraktılar. Suriyeliler gibi olduk. Bir evimiz, ailemiz kalmadı. PKK`lileri getirdiler içimize koydular ama hepsi lüks yerlerde oturuyorlar. Bu belediye çalışanları hangisi Bağlar`da oturuyor. Hepsi çocuklarını özel kolejlerde okutuyorlar. Bunlar abdest almasını bile bilmiyorlar. Bunlara oy verenler bile hesap veremeyecekler. Ben daha önce oy veriyordum artık vermem.” diye konuştu. (Emrah Deniz, Mehmet Bozdaş, M. Hüseyin Temel – İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir